Σ. Σαπίκα: Χρειάζεται ένα όραμα που θα τους αφορά όλους

Σ. Σαπίκα: Χρειάζεται ένα όραμα που θα τους αφορά όλους

«Να καταθέσουμε ψυχή και δουλειά για να προχωρήσει η χώρα μπροστά» τόνισε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104.9 Fm, η υποψήφια βουλευτής Α'' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σύνθια (Ροδάνθη) Σάπικα, υπογραμμίζοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει με «όραμα, που θα τους αφορά όλους».

«Για να προχωρήσουμε πρέπει να υπάρξει κοινό όραμα και να τους αφορά όλους. Δε θα σταματήσω να το λέω. Όλους. Γιατί όλοι έχουν τα ίδια προβλήματα. Από όλα τα κόμματα υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν συντάξεις που εκκρεμούν. Σε όλα τα κόμματα υπάρχουν άνθρωποι άνεργοι. Από όλα τα κόμματα υπάρχουν νέοι που αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό και δεν έρχονται πίσω, γιατί, αν έρθουν πίσω δε θα αμείβονται όσο πρέπει… Δεν αφορά μόνο τους λίγους και τους πολλούς, αφορά όλους».

«Ποιος εκλέχθηκε με το σλόγκαν θα σκίσουμε τον ΕΝΦΙΑ; Απλώς, μετά, ήταν συνειδητή επιλογή, η στοχοποίηση της μεσαίας τάξης» επεσήμανε η κ. Σάπικα, αναφερόμενη στη φορολογία και πρόσθεσε: «Δε σώζουμε τα χαμηλότερα στρώματα, καταστρέφοντας τα μεσαία, γιατί καταρρέουν μετά και τα χαμηλότερα». Σχολιάζοντας, το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «για τους πολλούς», ανέφερε:

«Δεν κατάλαβα, γιατί μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να δικαιούται, να οικειοποιείται, τους πολλούς; Δεν πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαϊκά μέτρα; Δεν είναι η κοινωνική πρόνοια και η κοινωνική ευαισθησία προνόμιο της Αριστεράς. Και αυτό, δυστυχώς, αποδείχθηκε στην πράξη μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

«Η ΝΔ είναι ένα λαϊκό κόμμα και το έχει αποδείξει πολλές φορές, σε όλα τα χρόνια της διακυβέρνησης της» συνέχισε η κ. Σάπικα και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω. Όλοι πρέπει να αποτελέσουμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, να καταθέσουμε ψυχή και δουλειά για να προχωρήσει η χώρα μπροστά. Δεν έχουμε περιθώρια να αφήσουμε κανέναν πίσω».

Η κ. Σάπικα αναφέρθηκε σε επισκέψεις της στο λιμάνι, στη ΔΕΘ, σε χώρους δουλειάς και στις δυτικές συνοικίες, εξαίροντας τις κοινωνικές δράσεις της μητρόπολης Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως και συνέχισε:

«Δε θέλω να κατηγορήσω προηγούμενες κυβερνήσεις, να παρελθοντολογήσω. Ο κόσμος υποφέρει, δεν έχει δουλειές. Δεν είναι σωστό να ζει ο κόσμος με επιδόματα. Πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει. Να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Να έρθουν εδώ ξένες επενδύσεις και η Ελλάδα να προχωρήσει».