Σ. Πέτσας: Έκπτωση φόρου έως 40% στις δαπάνες για αναβάθμιση σπιτιών

Σ. Πέτσας: Έκπτωση φόρου έως 40% στις δαπάνες για αναβάθμιση σπιτιών

Έκπτωση φόρου που θα φτάνει έως και το 40% θα έχουν οι ιδιοκτήτες που θα προβούν σε δαπάνες λειτουργικής αναβάθμισης των κατοικιών τους, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα η έκπτωση θα μπορεί να συμψηφισθεί με κάποια άλλη οικονομική υποχρέωση του πολίτη προς το κράτος.

Συγκεκριμένα, όπως διευκρίνισε, η έκπτωση αυτή δύναται να εφαρμοστεί και αναλογικά, να συμψηφιστεί μαζί με κάποια άλλη οικονομική υποχρέωση, όπως για παράδειγμα μέσα από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, αν αυτό δεν μπορεί να γίνει απευθείας.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα βασικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι αν για παράδειγμα κάποιος προβεί σε δαπάνες ύψος 10.000 ευρώ, λειτουργικής αναβάθμισης ή ενεργειακής θωράκισης ενός ακινήτου του η έκπτωση φόρου να αγγίζει τις 4000 ευρώ.

Επίσης, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι στο πλάνο της κυβέρνησης θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το δημοσιονομικό βάρος, ενώ τόνισε πως το συγκεκριμένο μέτρο θα τονώσει τον τομέα της οικοδομής ο οποίος δέχθηκε ισχυρότατο πλήγμα στα χρόνια της κρίσης, καθώς από το 12% του ΑΠΕ έφτασε κάτω από το 3%. 

Τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί τέλος στην υποβάθμιση και την γκετοποίηση περιοχών που μπορεί να προκαλέσει η εγκατάλειψη και κακή αισθητή τους.