Πυρ ομαδόν αντιπολίτευσης: Εκλογομαγειρέματα με την τροπολογία για το ασυμβίβαστο

Πυρ ομαδόν αντιπολίτευσης: Εκλογομαγειρέματα με την τροπολογία για το ασυμβίβαστο

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η αντιπολίτευση στη Βουλή, με αφορμή την τροπολογία που καταργεί το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή, με την οποία φωτογραφίζεται η Έλενα Κουντουρά αλλά και ο Σπύρος Δανέλλης.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, υπογράμμισε ότι παρόν νομοσχέδιο θα μείνει στην ιστορία ως «νομοσχέδιο Κουντουρά»! «Η τροπολογία Κουντουρά είναι το μείζον. Γιατί αν παραιτηθεί η κ. Κουντουρά, έρχεται ένας άλλος των ΑΝΕΛ, που είναι πιστός στον πρόεδρο Πάνο Καμμένο και τίθεται θέμα αν η κυβέρνηση επιβιώνει.

Άρα αλλάζουμε τη νομοθεσία. Αυτά είναι πράγματα που δεν γίνονται πουθενά. Μόνο εδώ και μόνο στον καιρό σας», σημείωσε το στέλεχος της ΝΔ, ενώ προσέθεσε: «Θα μπορούσατε να της πείτε να μην βάλει υποψηφιότητα. Δεν θα 'χάνε και η βενετιά βελόνι».

Την ίδια ώρα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρνει αλλαγές στην εκλογική νομοθεσία 20 μέρες πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, κάτι που κατά τον ίδιο υπονομεύει την ακεραιότητα της διαδικασίας. «Ένας είναι ο λόγος που το κάνετε. Ανησυχείτε για την εκλογική συντριβή σας στον α' γύρο αυτοδιοικητικών και επειδή δεν θέλετε να πάτε ευρωεκλογές με αυτό το δεδομένο ήττας διπλασιάζετε τα τμήματα.

Υπονομεύετε την ακεραιότητα της διαδικασίας και αυξάνετε το κόστος για να διευκολύνετε το εκλογομαγείρεμα. Εμείς σε αυτό δεν θα συμπράξουμε. θα το κάνετε μόνοι σας.  Εκτός αν υπάρχει άλλη μια σκέψη, να βάλετε και τις βουλευτικές εκλογές μαζί», υπογράμμισε ο Μ. Βορίδης.

Από την πλευρά της η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μίλησε για  «τροπολογία Τσίπρα» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ωμή και κυνική συναλλαγή». «Δηλαδή κάποιοι είναι λίγο πιο ίσοι από τους άλλους, επειδή θέλουμε να διατηρήσουμε μία πλασματική δεδηλωμένη;

Με ολίγον ΣΥΡΙΖΑ, ολίγον πρώην ΑΝΕΛ και Καραμανλική δεξιά; Είναι μια ωμή συναλλαγή, ένα πάρε δώσε στη λογική ψήφισε τις Πρέσπες κι ό,τι άλλο ότι σου φέρνουμε εδώ και μην ανησυχείς θα έχεις και την υποψηφιότητά σου στο ευρωψηφοδέλτιο εξασφαλισμένη», ανέφερε δηκτικά η ίδια.

Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, ισχυρίστηκε ότι το εν λόγω ασυμβίβαστο έχει καταργηθεί γιατί στις αυτοδιοικητικές εκλογές ενώ αντίστοιχο κώλυμα δεν έχει θεσπιστεί και στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε.

Φωτογραφία intime news