Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η τροπολογία για τον κατώτατο μισθό

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, 18:11 - Τελευταία ενημέρωση: 18:21
-A +A
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η τροπολογία για τον κατώτατο μισθό

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η τροπολογία της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου για τον κατώτατο μισθό. Ειδικότερα, την τροπολογία στήριξαν εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, η Νέα Δημοκρατία, η ΔΗΣΥ και η Ένωση Κεντρώων, ενώ καταψήφισε το ΚΚΕ. Παρών δήλωσαν Ποτάμι και Χρυσή Αυγή. 

Νωρίτερα, την πραγματική διάσταση της τροπολογίας με την οποία θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός παρουσίασε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Όπως εξήγησε η συγκεκριμένη ρύθμιση «πατάει» πάνω στο νόμο που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία.

Επίσης, σε ενημερωτικό σημείωμα του ΚΚΕ για την ψηφοφορία στη Βουλή επί της τροπολογίας της υπουργού Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου, τονίζεται ότι "Το ΚΚΕ καταψήφισε την κυβερνητική τροπολογία, με την οποία ενεργοποιείται απ' την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ο αντεργατικός νόμος της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ (νόμος Βρούτση)". "Καμία κυβερνητική τροπολογία δεν ήρθε στη βουλή για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος άλλωστε θα καθορίζεται με υπουργική απόφαση, όπως προβλέπει ο παραπάνω νόμος", αναφέρεται στο σημείωμα.

"Η μόνη τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή για την αύξηση του κατώτατου μισθού ήταν αυτή που κατέθεσε το ΚΚΕ, για την επαναφορά στα 751 ευρώ και η οποία απορρίφθηκε απ' την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ" προστίθεται στο ενημερωτικό σημείωμα του ΚΚΕ.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 17/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα