Ψηφίσθηκαν οι εξαιρέσεις - Πολάκης: «Ας φέρουν τη φρουρά να μας βγάλουν έξω»

Ψηφίσθηκαν οι εξαιρέσεις - Πολάκης: «Ας φέρουν τη φρουρά να μας βγάλουν έξω»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Με τον Παύλο Πολάκη να καλεί την κυβερνητική πλειοψηφία «να φέρει τη φρουρά για να μας βγάλουν έξω» ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της προκαταρκτικής επιτροπής, κατά την οποία κατά πλειοψηφία υπερψηφίστηκε το αίτημα εξαίρεσης του ίδιου και Δημήτρη Τζανακόπουλου. «Θα είμαστε εδώ, θέλετε δεν θέλετε» δήλωσε ενώ τον τόνο είχε δώσει πριν την ψηφοφορία ο Γ. Ραγκούσης κάνοντας λόγο για «χουντοεξεταστική»

ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής υπερψήφισαν το αίτημα, το ΚΚΕ καταψήφισε, ενώ η Ελληνική Λύση δήλωσε παρών. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, δεν ψήφισε μη νομιμοποιώντας τη διαδικασία, όπως τόνισαν αργότερα.

Το γεγονός όμως δεν έγινε αποδεκτό από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Παύλο Πολάκη να δηλώνει, μιλώντας αργότερα με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ότι την ερχόμενη Πέμπτη, όταν η Επιτροπή έχει προγραμματίσει την ακρόαση του Κωνσταντίνου Φρούζη, θα είναι πάλι στην Επιτροπή!

«Αν θέλουν να φέρουν την φρουρά να μας βγάλει έξω. Θα είμαστε εδώ την Πέμπτη. Θέλετε δε θέλετε», υπογράμμισε ο κ. Πολάκης, προαναγγέλοντας ουσιαστικά ότι θα συνεχίσει το σόου σε λίγες ημέρες! Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει τη απόφαση της προανακριτικής Επιτροπής!

«Πώς δεν θα μας επιτρέψουν τι θα κάνουν θα φέρουν την φρουρά και δεν θα μας επιτρέψουν; Θα είμαστε μέσα τι θα κάνουν, αυτοί έχουν το πρόβλημα δεν το έχουμε εμείς. Εμείς δηλώνουμε ότι δεν αποχωρούμε γιατί δεν τους αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να αποφασίσουν. Και όσους νομικούς ακροβατισμός και να κάνουν περί της κατ'' αναλογίαν εφαρμογής του Ποινικού Κώδικα να μην κάνουν εκλεκτική εφαρμογή του ''14 του ''15 του ''16 και δεν συμμαζεύεται. Τα υπόλοιπα όπως λέει κι ο συνάδελφος Ραγκούσης είναι χουντοεπιτροπές», είπε ανέφερε εμμένοντας στους υψηλούς τόνους

Νωρίτερα, ένταση είχε επικράτησε στην Επιτροπή με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση να ακούγεται μέχρι τους διαδρόμους της Βουλής.

«Με τη βία της πλειοψηφίας αποφασίζεται να μετατρέψετε την επιτροπή σε χούντα», ωρυόταν ενώπιον των μελών της επιτροπής, καλώντας την πλειοψηφία να τον αποβάλλει από την αίθουσα.

«Να με αποβάλετε και να φωνάξετε την αστυνομία, ντροπή σας. Ξεφτιλίζεις ό,τι ήταν ιερό σε αυτή τη Βουλή», έλεγε χτυπώντας το χέρι του στο έδρανο! Απαντώντας ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Καραγκούνης, υπογράμμισε ότι η τοποθέτηση Ραγκούση περί χουντοεπιτροπής θα πρέπει να καταδικαστεί.

«Να αναιρέσουν. Εκθέτουν τον κοινοβουλευτισμό. Αλλά κόμματα χρησιμοποίησαν τέτοια φρασεολογία στο πρόσφατο παρελθόν», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής Ι. Μπουγάς προειδοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα εφαρμόσει το άρθρο 160Α του ποινικού κώδικα που προβλέπει φυλάκιση έως τρία έτη και χρηματικό πρόστιμο για τον λόγο της διατάραξης της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νέα Δημοκρατία, επιχειρηματολογώντας για την εξαίρεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είχε υπενθυμίσει παλαιότερη γνωμοδότηση (του 2010) του Συμβουλίου της Βουλής για την εξαίρεση δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από την Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπέδι. Τότε, μάλιστα, είχε συναινέσει και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Τσούκαλης!