Προσαγωγές πολιτών πριν τη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα

Προσαγωγές πολιτών πριν τη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα

Με προσαγωγές πολιτών που διαμαρτύρονται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και αυστηρά μέτρα ασφαλείας με χιλιάδες αστυνομικούς, η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις για τους χειρισμούς και τις αποφάσεις της στα εθνικά θέματα.

Ήδη το πρωί πριν την μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα η αστυνομία προσήγαγε δύο πολίτες που όπως αναφέρθηκε αρνήθηκαν τον έλεγχο θυμίζοντας τις προσαγωγές στα Γιαννιτσά που έγιναν προληπτικά πριν τις ομιλίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί ότι οι δύο πολίτες ήταν σε μια ομάδα που μοίραζαν φυλλάδια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο αρχικά τους απώθησαν μέχρι την αρχή της οδού Ερμού και στη συνέχεια αστυνομικοί τους προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται ένα για στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας και ένα ακόμα μέλος.

Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό ότι ο Νίκος Παππάς επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους δεν μεταβαίνει στη Λάρισα για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση ενώ στην Αυστραλία ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Βαρεμένος έγινε δέκτης αντιδράσεων από ομογενείς τους οποίους ο ίδιος  χαρακτήρισε ως «φασίστες».

Η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει το θέμα των αντιδράσεων με την πρακτική της πρόληψης που έχει προαναγγείλει η υπουργός Προστασίας του  Πολίτη ενώ για να δικαιολογήσει την αυξημένη αστυνομική παρουσία των αστυνομικών στις παρελάσεις ανά τη χώρα από την Πέμπτη έχει διαρρεύσει την ύπαρξη πληροφοριών  που κάνουν λόγο για «ομάδες» έτοιμες να δημιουργήσουν εντάσεις ακόμη και στην αυριανή μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα.

Οι προσαγωγές πάντως των δύο πολιτών το πρωί πριν την μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα θύμισαν την περίπτωση των προληπτικών προσαγωγών στα Γιαννιτσά όπου πολίτες βρέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα χωρίς να έχουν προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια διαμαρτυρίας.

 

Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχε αναφέρει ότι είχε στοιχεία για τη δράση των πολιτών αυτών στο διαδίκτυο. Στοιχεία που οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμη και επεισόδια κατά την ομιλία που είχε προγραμματιστεί στην περιοχή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα του Φ. Κουβέλη και της Θ Τζάκρη.

Επί της ουσίας η κυβέρνηση επιδιώκει με κάθε τρόπο να μην υπάρξει διαμαρτυρία κατά την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση και να αποφύγει τη δημιουργία και άλλων σε βάρος της εντυπώσεων που να συνδέονται με τη συμφωνία των Πρεσπών και τα εθνικά θέματα. Και αυτό διότι ήδη στη βόρεια Ελλάδα υφίσταται τεράστια ζημία με τα ποσοστά της να βρίσκονται υπό κατάρρευση.

Κατάσταση που συμπαρασύρει όμως και άλλες περιοχές της χώρας αφού το θέμα των Σκοπίων προστίθεται επιβαρυντικά στους χειρισμούς της τελευταίας τετραετίας σε όλα τα θέματα που αφορούν στην κοινωνική συνοχή και την οικονομία.