Προς άρση η ασυλία του Α. Λοβέρδου - «Δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου»

Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2019, 10:30
-A +A
Προς άρση η ασυλία του Α. Λοβέρδου - «Δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ζήτησε σήμερα από την Επιτροπή Δεοντολογίας ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος για την υπόθεση της Novartis. Η Επιτροπή αναμένεται να δώσει θετική εισήγηση και πλέον η Ολομέλεια θα κληθεί να ανάψει το πράσινο φως σε επικείμενη συνεδρίασή της.

Ο κ. Λοβέρδος εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας και με μια πολύ σύντομη δήλωση η οποία δίηρκεσε μόλις 48 δευτερόλεπτα ζήτησε να αρθεί η ασυλία του και μάλιστα όσο το δυνατόν συντομότερα. Ολόκληρη η δήλωση του τέως υπουργού:

«Ζητώ την άρση της ασυλίας μου, όπως ακριβώς είχα κάνει και τον περασμένο Απρίλιο (19.04.2019). Στην Ολομέλεια της Βουλής είχα και τότε επισημάνει, πως κατά το Σύνταγμα φυσικός μου δικαστής είναι η Βουλή, αλλά ζητώ την άρση της ασυλίας μου γιατί δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου και θα συντρίψω το ρασπουτινικό παραδικαστικό κύκλωμα με τα μέσα που διαθέτει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα. Έχω άλλωστε μηνύσει τους επίορκους εισαγγελείς και τον ηθικό αυτουργό, το γνωστό μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης», είπε ο κ. Λοβέρδος. 

«Θέλω να σημειώσετε πως όταν κατέθεσα τις εξηγήσεις μου δεν πρόβαλα ένσταση αναρμοδιότητας, όπου το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα ακολουθούσε την σταθερή νομολογία των δικαστηρίων και θα την έκανε αποδεκτή, αλλά λειτούργησα όπως όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες. Δηλαδή δεν αξιοποίησα ούτε τη βουλευτική μου ασυλία, ούτε την υπουργική μου ιδιότητα, σας ζητώ, λοιπόν, παρά τις αντίθετες συνταγματικές διατάξεις, να εισηγηθείτε στην Ολομέλεια της Βουλής την άρση της ασυλίας μου. Επειδή μάλιστα Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνουν διάφορα χυδαία υπονοούμενα, ζητώ να δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες αμέσως», πρόσθεσε. 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα