Πολώνει το κλίμα ο ΣΥΡΙΖΑ - «Χουντοεπιτροπή» φώναζε ο Ραγκούσης

Πολώνει το κλίμα ο ΣΥΡΙΖΑ - «Χουντοεπιτροπή» φώναζε ο Ραγκούσης

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Ένταση επικράτησε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση να ακούγεται μέχρι τους διαδρόμους του κτιρίου.

«Με τη βία της πλειοψηφίας αποφασίζεται να μετατρέψετε την επιτροπή σε χούντα», ωρυόταν ενώπιον των μελών της επιτροπής, καλώντας την πλειοψηφία να τον αποβάλλει από την αίθουσα.

«Να με αποβάλετε και να φωνάξετε την αστυνομία, ντροπή σας. Ξεφτιλίζεις ό,τι ήταν ιερό σε αυτή τη Βουλή», έλεγε χτυπώντας το χέρι του στο έδρανο! Απαντώντας ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Καραγκούνης, υπογράμμισε ότι η τοποθέτηση Ραγκούση περί χουντοεπιτροπής θα πρέπει να καταδικαστεί.

«Να αναιρέσουν. Εκθέτουν τον κοινοβουλευτισμό. Αλλά κόμματα χρησιμοποίησαν τέτοια φρασεολογία στο πρόσφατο παρελθόν», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής Ι. Μπουγάς προειδοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα εφαρμόσει το άρθρο 160Α του ποινικού κώδικα που προβλέπει φυλάκιση έως τρία έτη και χρηματικό πρόστιμο για τον λόγο της διατάραξης της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νέα Δημοκρατία, επιχειρηματολογώντας για την εξαίρεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθύμισε παλαιότερη γνωμοδότηση (του 2010) του Συμβουλίου της Βουλής για την εξαίρεση δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από την Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπέδι. Τότε, μάλιστα, είχε συναινέσει και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Τσούκαλης!

Να σημειωθεί, τέλος, ότι το αίτημα εξαίρεσης αναμένεται να καταψηφίσει το ΚΚΕ, ενώ η Ελληνική Λύση θα ψηφίσει «παρών».