Ποτάμι: Το χάος της ασυνεννοησίας των υπουργών δεν αφήνει το Μάτι να ξαναζήσει

Ποτάμι: Το χάος της ασυνεννοησίας των υπουργών δεν αφήνει το Μάτι να ξαναζήσει

Την εύρεση ενός υψηλόβαθμου στελέχους του κράτους που θα έχει ως αποκλειστική του απασχόληση το Μάτι και θα συντονίζει όλες τις υπηρεσίες ζητά το Ποτάμι ενώ επισημαίνει ότι το τέρας της γραφειοκρατίας και το χάος της ασυνεννοησίας των υπουργών πρέπει να σταματήσουν να εμποδίζουν το Μάτι να ξαναζήσει.

Αναλυτικά σχετικά με τη φονική πυρκαγιά της 23η Ιουλίου το Ποτάμι τονίζει:

«Οι πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική αποκάλυψαν την ανικανότητα του κράτους στην πιο κρίσιμη λειτουργία του: τη διαφύλαξη της ασφάλειας και τελικά της υγείας και της ζωής των πολιτών. Και αυτή η ανικανότητα έχει φανεί πολλές φορές στο παρελθόν. Αυτό όμως δεν απαλλάσσει τους σημερινούς κυβερνώντες από τις ευθύνες τους για την ολοκληρωτική καταστροφή μιας περιοχής και τον θάνατο 99 συνανθρώπων μας.

Το Ποτάμι από την πρώτη στιγμή επεσήμανε ότι έπρεπε να δοθεί η «μάχη» στη λεωφόρο Μαραθώνος και ότι έπρεπε να δοθεί εντολή εκκένωσης της περιοχής. Τίποτα από αυτά δεν έγινε. Πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί που δεν επέδειξαν ευθύνη. Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα, να είναι ανεξάρτητη και διεισδυτική, χωρίς μεροληψίες, όσο κι αν αυτό φοβίζει κάποιους.

Ταυτόχρονα όμως η ζωή πρέπει να επιστρέψει άμεσα στο Μάτι. Η κυβερνητική έλλειψη συντονισμού είναι τόσο μεγάλη που δεν έχουν βρεθεί ούτε καν υλοτόμοι για να κόψουν και να απομακρύνουν τους καμένους κορμούς. Το βράδυ δεν λειτουργούν τα φώτα και οι κάτοικοι της περιοχής παραπέμπονται από τον ένα υπουργό στον άλλο. Το Ποτάμι πρότεινε τον άμεσο ορισμό ενός γενικού συντονιστή για το Μάτι.

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του κράτους που θα έχει ως αποκλειστική του απασχόληση το Μάτι και θα συντονίζει όλες τις υπηρεσίες. Το τέρας της γραφειοκρατίας και το χάος της ασυνεννοησίας των υπουργών πρέπει να σταματήσουν να εμποδίζουν το Μάτι να ξαναζήσει».