Ποτάμι: Προϋπολογισμός με το μυαλό στις κάλπες

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, 18:26
-A +A
Ποτάμι: Προϋπολογισμός με το μυαλό στις κάλπες

Για έναν «έναν καθαρά προεκλογικό προϋπολογισμό» κάνει λόγο το Ποτάμι, τονίζοντας ότι «η μοναδική επιδίωξη του κ.Τσίπρα είναι να κερδίσει  εκλογικό ακροατήριο κι αυτή την επιδίωξη υπηρετούν οι επιλογές του».

Όπως εξηγεί το Ποτάμι, σχολιάζοντας την κατάθεση του προϋπολογισμού, «η αναίρεση του μέτρου μείωσης των συντάξεων που οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχαν ψηφίσει ως συνέπεια των τυχοδιωκτικών επιλογών τους, δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς».

«Όπως δεν μπορεί να πανηγυρίζει κανείς και για τα υπερπλεονάσματα που προκύπτουν από τη φορολογική αφαίμαξη των πολιτών» συνεχίζει το Ποτάμι, «την αντιαναπτυξιακή περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και την μη πληρωμή οφειλών του δημοσίου σε ιδιώτες».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ποταμιού, παράλληλα η κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί τα σήματα κινδύνου που έρχονται από παντού.

«Οι άνεργοι που βρίσκονται στις λίστες του ΟΑΕΔ, έφθασαν τους 1.012.264 έναντι 947.907 ένα χρόνο πριν» εξηγεί το Ποτάμι, προσθέτοντας ότι «ο ΟΟΣΑ στην εξαμηνιαία έκθεσή του προβλέπει αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης 2,2% για το 2019, από 2,5% που εκτιμά η ελληνική κυβέρνηση και ακόμη χαμηλότερους στο 2,1% για το 2020. Επισημαίνει δε ότι κι αυτή η ανάπτυξη είναι εύθραυστη λόγω των αβέβαιων επενδύσεων».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση του Ποταμιού τονίζει πως «η αναταραχή λοιπόν αυξάνεται αντί να μειώνεται. Η Ελλάδα παραμένει εκτός αγορών, οι ξένοι επενδυτές ξεπουλούν ελληνικές μετοχές, τα χρέη των πολιτών μεγαλώνουν. Οι υπουργοί και μέσω του προϋπολογισμού θα έπρεπε να απαντούν σε όλα αυτά τα ξεχωριστά αλλά τελικά αλληλένδετα προβλήματα. Δυστυχώς όμως το μυαλό τους είναι μόνο στις εκλογές. Το μέλλον της χώρας, τους είναι αδιάφορο».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 27/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα