Ποτάμι: «Πώς έσπασε το εμπάργκο των τραπεζών ο Π. Πολάκης;»

Ποτάμι: «Πώς έσπασε το εμπάργκο των τραπεζών ο Π. Πολάκης;»

Να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες των δανείων του καλεί τον αναπληρωτή υπουργό υγείας με ανακοίνωσή του που έχει τίτλο: «Πώς έσπασε το εμπάργκο των τραπεζών ο Π. Πολάκης;», το ΠΟΤΑΜΙ, μετά το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» ότι έλαβε με ταχεία έγκριση και εκταμίευση καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ (σπαστό σε δύο τμήματα, 70.000 και 30.000) από την Attika Bank.

 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι «η αποκάλυψη ότι ένας υπουργός της κυβέρνησης έχει πάρει 100.000 καταναλωτικό δάνειο, βάζοντας ξανά και ξανά και ξανά υποθήκη το σπίτι του, γεννά από μόνο του πολλά ερωτηματικά».

αφού σημειώνει ότι «το γεγονός δε, ότι το καταναλωτικό δάνειο δίνεται από μία τράπεζα που φημίζεται για στενές σχέσεις με την κυβέρνηση και τους υποστηρικτές της, δημιουργεί σοβαρό πολιτικό ζήτημα», καλεί την διοίκηση της τράπεζας να «απαντήσει αν με τους ίδιους ευνοϊκούς όρους δόθηκαν καταναλωτικά δάνεια 100.000€ και σε άλλους πολίτες».

Αναφερόμενο στην απάντηση του κ. Πολάκη τονίζει ότι «και εσείς βασανίζατε τους μαύρους - κατά το γνωστό ανέκδοτο - δεν αποτελεί απάντηση» και υπογραμμίζει πως «πρέπει να απολογηθεί, δίνοντας στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες των δανείων του».

«Και να απαντήσει πώς ακριβώς έπεισε την τράπεζα να τον χρηματοδοτήσει σε μία περίοδο που, ακόμη και υγιέστατες επιχειρήσεις, βρίσκουν κλειστές πόρτες, αφού η κύρια δραστηριότητά των τραπεζών είναι οι κατασχέσεις - 19 κάθε ώρα - και όχι τα καταναλωτικά δάνεια», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter σημειώνει τα εξής: «Η Τράπεζα Αττικής ξέραμε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ δίνει δάνεια σε "Τοξότες". Δεν ξέρω τι ζώδιο είναι ο κ. Πολάκης αλλά 100,000 ευρώ δάνειο σε περίπτωση οικονομικής ασφυξίας είναι κάτι αξιοπρόσεκτο. Όπως αξιοπρόσεκτη είναι η ομολογία του ότι έβγαζε τα τριπλάσια ως γιατρός Δημοσίου...»