Ποιοί θα δώσουν το παρών στο γαλάζιο συνέδριο, αποτυπώνοντας το άνοιγμα στην κοινωνία

Κυριακή 09 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
-A +A
Ποιοί θα δώσουν το παρών στο γαλάζιο συνέδριο, αποτυπώνοντας το άνοιγμα  στην κοινωνία

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Η κριτική που συνήθως ακούγεται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασχολείται μόνο με τους λίγους και όχι με τους πολλούς, ακολουθώντας “ελιτίστικες” πολιτικές. Το ερχόμενο σαββατοκύριακο η ΝΔ θα αποδείξει μέσα και από την κορυφαία της εσωκομματική διαδικασία, ότι όλα αυτά αποτελούν επικοινωνιακά κλισέ που δεν έχουν καμία αναφορά στην πραγματικότητα.

Ένα φυλλάδιο που θα διανεμηθεί στους περίπου 5.000 συνέδρους και παρατηρητές το τριήμερο 14- 16 Δεκεμβρίου συμπυκνώνει με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα που θα στείλει σε όλους τους πολίτες το 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Στο κείμενο αυτό θα συνοψίζονται συγκεκριμένα μέτρα πολιτικής για το πώς μπορεί να γίνει καλύτερη η ζωή όλων των Ελλήνων. Της μέσης οικογένειας που δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα, των νέων και των ανέργων που θέλουν περισσότερες και καλύτερες δουλειές, των ηλικιωμένων που θέλουν να νιώθουν ασφάλεια σε κάθε πτυχή της ζωής τους.

Στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι να σταλεί το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι απέναντι σε μια κυβέρνηση που ζει πια εκτός τόπου και χρόνου χωρίς καν να συνειδητοποιεί τα προβλήματα που η ίδια προκάλεσε, αφαιμάζοντας πρωτίστως τη μεσαία τάξη, η ΝΔ αντιπροτάσσει ένα συνολικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής και στήριξης όλων των Ελλήνων και ιδιαίτερα εκείνων που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, στη διάρκεια του Συνεδρίου θα αναδειχθούν τόσο τα μέτρα που θα υλοποιηθούν αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, όσο και εκείνα που έχουν ήδη προγραμματισθεί στη διάρκεια της επόμενης τετραετίας. Αυτά θα αφορούν δέκα θεματικές ενότητες που σχετίζονται με την Κατοικία, το Εισόδημα, την Εργασία, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Παιδεία, το Περιβάλλον, την Υγεία, την Ασφάλεια, τη Σχέση των πολιτών με το κράτος και τέλος τη Συμφιλίωση της Επαγγελματικής με την Προσωπική ζωή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πάγιος στόχος της ΝΔ είναι να αποτυπώσει εμπράκτως ότι η ανανέωση του κόμματος είναι διαρκής, όπως και ότι οι πόρτες της είναι ανοιχτές σε όλους όσοι συμμερίζονται τις βασικές πολιτικές της προτάσεις και την ανάγκη μιας γενναίας πολιτικής αλλαγής με στόχο να απελευθερωθούν επιτέλους οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και να μπει ένα οριστικό τέλος στην δεκαετή οικονομική κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τους ήδη γνωστούς προσκεκλημένους του συνεδρίου, τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ και υποψήφιο για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Manfred Weber, τον Επίτροπο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Εκπρόσωπο Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, θα υπάρξει και μια ξεχωριστή ενότητα στην ολομέλεια της Κυριακής με τίτλο «Ανοιχτό Κόμμα, Ανοιχτό Βήμα» στην οποία το παρών θα δώσουν σημαντικές προσωπικότητες από πολλούς και διαφορετικούς τομείς που δεν είναι μέλη της ΝΔ:

Ο επιχειρηματίας στον τομέα του software Μάρκος Βερέμης, η Καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Βάσω Κιντή, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ Mιχαήλ Κωσταράκος, ο αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Μάνος Ματσαγγάνης, ο διευθυντής ερευνών του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης της “διαΝΕΟσις” Κυριάκος Πιερρακάκης, και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης θα μιλήσουν κατά τη διάρκεια της τελευταίας μέρας του συνεδρίου.

Με τις συγκεκριμένες παρουσίες που έχουν πολιτικές αναφορές σε όλο το εύρος του δημοκρατικού φάσματος η Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνει, σύμφωνα με κομματική πηγή, το δυναμικό της άνοιγμα στην κοινωνία, απευθυνόμενη και σε ανθρώπους που ουδέποτε την είχαν στηρίξει στο παρελθόν, στοχεύοντας σε μια πλατιά συστράτευση δυνάμεων, ώστε να ανοίξει ένα πραγματικά νέο κεφάλαιο για τη χώρα.

Όπως μαθαίνουμε πάντως το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο πλαίσιο του συνεδρίου, αποκλειστικά για φιλανθρωπικούς σκοπούς, με στόχο την ενίσχυση των σπιτιών φιλοξενίας απροστάτευτων παιδιών της “Κιβωτού του Κόσμου”.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 25/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα