Π.Μοσκοβισί: Λύση ως το Eurogroup για εκταμίευση της δόσης των 2 δις ευρώ

Π.Μοσκοβισί: Λύση ως το Eurogroup για εκταμίευση της δόσης των 2 δις ευρώ

«Δεν υπάρχει πιθανότητα αποτυχίας στις διαπραγματεύσεις, τρία ή τέσσερα ζητήματα παραμένουν εκκρεμή ενόψει της ολοκλήρωσης της πρώτης δόσης των προαπαιτουμένων», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο μετά τη συνάντησή τους.

Ο Πιερ Μοσκοβισί, χαρακτήρισε ως "κλειδί" τη διασφάλιση του μομέντουμ στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων ώστε να επανέλθει η εμπιστοσύνη ενώ αναφέρθηκε και στις προσπάθειες των δύο πλευρών προκειμένου να επιτευχθεί ένα success story γύρω από την Ελλάδα.

Στο θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέρους, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, δήλωσε πως η κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσει πρώτα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και κατόπιν τη διαδικασία της αξιολόγησής της ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει ως τα Χριστούγεννα η συζήτηση για το χρέος.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανέφερε πως δεν είναι βέβαιος πως η συζήτηση για το χρέος θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, καθώς, το θέμα είναι αρκετά δύσκολο και πολύπλοκο. «Δουλεύουμε για να ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις και έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο» σημείωσε στη συνέχεια.