Πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών κρύβονται Πολάκης - Καμμένος - «Ναι» στην άρση ασυλίας Α. Λοβέρδου

Πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών κρύβονται Πολάκης - Καμμένος - «Ναι» στην άρση ασυλίας Α. Λοβέρδου

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Την υπαγωγή τους στον «κατάπτυστο» -σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τους ίδιους - νόμο περί ευθύνης υπουργών ζήτησαν οι Πάνος Καμμένος και Παύλος Πολάκης. 

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας έστειλε σχετικό υπόμνημα στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας βρέθηκε στην Επιτροπή. 

Μιλώντας αργότερα με κοινοβουλευτικούς συντάκτες επιτέθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη τον οποίο χαρακτήρισε κλέφτη. Ο κ. Πολάκης μίλησε για φθηνό αντιπερισπασμό σε αυτά που έρχονται και πρόσθεσε: «Εγώ έπιασα τον κλέφτη και εκείνος μου κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή του μίλησα άσχημα. Αν θέλουν ας με πάνε με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών». 

Ακόμη, δεν έχει γίνει γνωστό εάν τα αιτήματα των δύο θα γίνουν δεκτά, καθώς η συνεδρίαση βρίσκεται σε εξέλιξη, αν και μια αρνητική εισήγηση θα αποτελέσει έκπληξη.

Ουσιαστικά οι κ.κ Καμμένος και Πολάκης θεωρούν ότι το αδίκημα για το οποίο τους εγκαλούν ο Γιάννης Κουρτάκης και ο Αδ. Γεωργιάδης τελέστηκε κατά τη διάρκεια των υπουργικών τους καθηκόντων και ουσιαστικά ζητούν από τους «συντρόφους» τους στον ΣΥΡΙΖΑ να τους βγάλουν για μία ακόμα φορά «λάδι». 

Την ίδια ώρα, όπως αναμενόταν, η Επιτροπή έδωσε θετική εισήγηση όσον αφορά την άρση ασυλίας του κ. Λοβέρδου για την υπόθεση της Novartis.