Πέταξε την μπάλα στην εξέδρα ο Τσίπρας – Εμμένει στα περί συγκάλυψης

Πέταξε την μπάλα στην εξέδρα ο Τσίπρας – Εμμένει στα περί συγκάλυψης

Με επίθεση κατά του Πρωθυπουργού και της Λίνας Μενδώνη και θέτοντας ερωτήματα που λειτουργούν υποστηρικτικά προς τη λάσπη όπως αυτή και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τα φίλα προσκείμενα μέσα ενημέρωσης ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δεν καταδίκασε αλλά επί της ουσίας επανέλαβε τα περί συγκάλυψης, δείχνοντας ότι η προσπάθεια να συρθεί η πολιτική ζωή στο βούρκο αποτελεί κεντρική γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντί να καταδικάσει ευθέως τη χυδαιότητα διαχώρισε τη θέση του από όσα ανεύθυνα γράφονται στα σόσιαλ μίντια χωρίς να αναφερθεί στον Παύλο Πολακη, τον Κώστα Βαξεβάνη, την Τάνια Ελευθεριάδου και άλλα στελέχη και δήλωσε πως ο πρωθυπουργός είναι πολιτικά και ηθικά σοβαρότατα εκτεθειμένος.

Έκανε λόγο για ανοχή του Πρωθυπουργού στην υπόθεση Λιγνάδη προχωρώντας ακόμη περαιτέρω κι αφήνοντας υπονοούμενα για παρεμβάσεις του, ενώ μίλησε εκ νέου για προκλητική προσπάθεια συγκάλυψης και εμφανιζόμενος ως εκπρόσωπος των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και τους συνόλου της κοινωνίας έκανε λόγο για βαριά σκιά που πλανιέται στη βουλή.

Τον χαρακτήρισε πρωτεργάτη ενός πολιτικού σκανδάλου, τον κατηγόρησε ότι ήταν επιλογή του, αν και ανέφερε πως δεν ήξερε όταν έλαβε την απόφαση.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενεφανίσθη να εμμένει στο θέμα της παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού, κατηγόρησε και πάλι τα ΜΜΕ ότι προφυλάσσουν τον Πρωθυπουργό ενώ η αναφορά του στην υπουργό Πολιτισμού και το ερώτημα που έθεσε δείχνει επί της ουσίας την τακτική της ηγεσίας της Κουμουνδούρου. «Γιατί στηρίζετε την κ. Μενδώνη με τόσο πάθος; Υπάρχει ένοχο μυστικό;» αναρωτήθηκε για να σημειώσει πως «δεν μπορώ να πιστέψω ότι εκβιάζει υπουργός τον Πρωθυπουργό»

Υποστήριξε πως σύσσωμος ο κόσμος του πολιτισμού αλλά και η κοινωνία, την οποία εμφανίσθηκε να εκπροσωπεί συνολικά, είναι κατά της υπουργού Πολιτισμού.

Από την παρουσία στη Βουλή είναι εμφανές πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει επενδύσει πολιτικά στο θέμα του Δημήτρη Λιγνάδη, και παρά το γεγονός ότι ανέφερε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνώριζε, έδειξε ότι η κομματικοποίηση της μείζονος σημασίας υπόθεσης που αφορά βιασμούς ανηλίκων, γυναικών αλλά και ανδρών και οι κακοποιήσεις θα συνεχισθεί.

Αξιοσημείωτη η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα και να αποστασιοποιηθεί από τα σχόλια του διαδικτύου χωρίς να καταδικάσει ευθέως και ανοιχτά τους βουλευτές του και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και φίλα προσκείμενα ΜΜΕ όπως αυτό του Κώστα Βαξεβάνη που επιχειρεί να εμφανίσει τον πρωθυπουργό εμπλεκόμενο ακόμη και σε κυκλώματα trafficking.