Παρουσίασε τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού του ο υποψήφιος δήμαρχος Π. Φαλήρου Στ. Κατσέλης

Παρουσίασε τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού του ο υποψήφιος δήμαρχος Π. Φαλήρου Στ. Κατσέλης

Σε μια εντυπωσιακή από συμμετοχή κι ενθουσιασμό συγκέντρωση στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Π. Φαλήρου, ο δικηγόρος Στέλιος Κατσέλης παρουσίασε την υποψηφιότητά του και τους πρώτους υποψήφιους του συνδυασμού του, «ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ – Νέο Ξεκίνημα».

Εκτός του πλήθους Φαληριωτών, παρέστησαν εκπρόσωποι του εκκλησιαστικού, πολιτικού, δημοσιογραφικού και καλλιτεχνικού κόσμου κι αναγνώστηκε μήνυμα του Δημάρχου Π. Φαλήρου, Δ. Χατζηδάκη. Ανάμεσά τους, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου, ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αθηναγόρας, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρ. Κουτσούμπας, οι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. στον Νότιο Τομέα, Β. Σπανάκης, Μ. Σταυριανουδάκης (νυν Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού) Δ. Αράπογλου, Δ. Παπανικολάου, Θ. Ντολαπτσή, του ΚΙΝ.ΑΛ. στην Α΄ Πειραιά Στ. Μανουσάκης και της Ένωσης Κεντρώων στο Νότιο Τομέα, Τ. Διαμαντόπουλος. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός με τους υποψηφίους συμβούλους του, Χρ. Κατσάρου, Ιάκ. Μυλωνά, Ανδρ. Κουτσουρή, Αθ. Χαμπεσή και Γ. Ψαριώτη. Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού του Γ. Πατούλη, Θ. Γιάνναρος, Χ. Πασβαντίδης, Χ. Τσιγκουνάκης, Δ. Γκόρης Στ. Μαμαλάκης και η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, Άννα Μεθυμάκη. Ο εκπρόσωπος τύπου της Ένωσης Κεντρώων, δημοσιογράφος Δ. Μποτώνης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γ. Σταματογιάννης, ο Πρόεδρος της Π.ΟΜ.ΙΔΑ. Στρ. Παραδιάς. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Π. Φαλήρου και υποψήφιοι με τον συνδυασμό του Στέλιου Κατσέλη, Θ. Κανέλλος (Αντιδήμαρχος), Μ. Ζάγκα, Γ. Γουλιέλμος, Στ. Καμαριάς, Ευαγγ. Φακιολά κι Ελ. Ράπτη. Οι τραγουδιστές Γ. Πλούταρχος, Άντζ. Δημητρίου και Κ. Μαρτάκης. Οπτικοποιημένο χαιρετισμό απηύθυναν ο μουσικοσυνθέτης Χρ. Νικολόπουλος και ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στη Β΄ Πειραιά, Δ. Μαρκόπουλος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Στέλιος Κατσέλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου «που με δέχτηκε ως δημότη του το 2001, μου εμπιστεύτηκε τη νομική του εκπροσώπηση το 2005 κι ευελπιστώ να μου δώσει την ευκαιρία να τον υπηρετήσω, να τον προάγω και να τον αναβαθμίσω περαιτέρω στο μέλλον».

Αναλυτικά ο κ. Κατσέλης ανέφερε στην ομιλία του:

«Την απόφασή μου να διεκδικήσω τη διοίκηση του Δήμου, υπαγόρευσε η ανάγκη να επικρατήσει, ως συνέχεια της σημερινής -επιτυχημένης και προσωποπαγούς- μια νέα, στιβαρή, λειτουργική, διαφανής και αποτελεσματική διοίκηση.

Μια αξιόπιστη λύση, δομημένη από ανθρώπους επαρκείς, συγκροτημένους, επιμελείς, επιτυχημένους στον επιστημονικό και επαγγελματικό τους βίο, προνοητικούς, διαθέσιμους για προσφορά, αφιερωμένους στο καθήκον και αποφασισμένους να υπηρετήσουν την πόλη.

Η 13χρονη θητεία μου στη Νομική Υπηρεσία και η αποτίμησή της, μου δίνει την ευκαιρία να την επικαλούμαι, ως ενδεικτική μιας ανάλογης συνέχειας στη διοίκηση πλέον του Δήμου. Ο επιτυχής χειρισμός εκατοντάδων υποθέσεων, που απέφεραν στο Δήμο 11 εκ. ευρώ -ποσό που υπερβαίνει το θαυμαστό πλεόνασμα της χρηστής Διοίκησης Χατζηδάκη- και η απαλλακτική έκβαση 100 και πλέον ποινικών δικογραφιών, επιτρέψτε μου να επικαλούμαι ότι υποδηλώνουν, περισσή επιμέλεια, σχολαστικότητα και προσήλωση στο καθήκον.

Αγαπητοί φίλοι,

Παρά το μεγάλο έργο που επιτελέστηκε, οι ανάγκες της πόλης είναι πολλές και χρειάζονται επιτακτικά αντιμετώπιση.
Επιθυμούμε την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των συνοικιών, τη μέγιστη ενοποίηση και λειτουργικότητά τους, χωροταξικά και συγκοινωνιακά.

Μια νέα συγκοινωνιακή μελέτη που θα ανακουφίσει τα επιβαρυμένα σημεία σήμερα της πόλης, κατά τις ώρες αιχμής.

Μια ευέλικτη δημοτική συγκοινωνία με περισσότερα και σύγχρονα μέσα, με συχνότητα δρομολογίων και συνδέσεις με τους πλησιέστερους δύο σταθμούς του μετρό.

Θα συμβάλλουμε στην ασφαλέστερη διαβίωση δημοτών και κατοίκων, με την επανασύσταση μιας πολυμελούς Δημοτικής Αστυνομίας που θα εφαρμόσει την ευνομία στην πόλη και θα επικουρήσει το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υψηλή προτεραιότητά μας, η κατάλληλη κτηριακή υποδομή των σχολείων, η ασφάλεια των σχολικών εγκαταστάσεων, η καθαριότητα των χώρων διδασκαλίας και υγιεινής, η διαθεσιμότητα όλων των λειτουργικών μέσων διδασκαλίας προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Ένα μεγάλο μέρος της παραλίας χρήζει ανάπλασης, ώστε να αποκτήσει την καλαισθησία που της αρμόζει.

Η κεντρική πλατεία, που ομολογουμένως έχει διαμορφωθεί στη βάση ενός επιτυχούς σχεδίου, χρειάζεται παρεμβάσεις αναμόρφωσης αλλά και κίνητρα σε επιχειρήσεις, να εγκατασταθούν και να επενδύσουν, όπως μια δραστική μείωση των δημοτικών τελών.

Η αγορά χρειάζεται τόνωση, με πρώτο καθοριστικό βήμα τη στάθμευση στο κεντρικό Φάληρο, που μπορεί να εξασφαλιστεί υπό προϋποθέσεις, σε υφιστάμενο σήμερα χώρο που θα επιδιώξουμε να εξασφαλίσουμε.

Η νεολαία της πόλης -που τόσο της έχει λείψει- πρέπει να επιστρέψει σ' αυτήν για να της προσδώσει τη ζωντάνια και την άνθιση που της χρειάζεται.

Οδοποιία, πεζοδρόμηση, φωτισμός και καθαριότητα, είναι αυτονόητη υποχρέωση των υπηρεσιών μας, να γνωρίζουν την εικόνα τους, να εποπτεύουν, να επιθεωρούν και να σχεδιάζουν τις επεμβάσεις που απαιτούνται.

Το ρέμα της Πικροδάφνης πρέπει να διαφυλαχθεί ως οικοσύστημα και η συντελεσθείσα πλέον οριοθέτησή του, επιτρέπει τις ανάλογες προστατευτικές παρεμβάσεις στην κοίτη και τις όχθες του, με εμπέδωση της οικολογικής συνείδησης που πρέπει να μας διέπει.

Με ιδιαίτερη πρόνοια και ευαισθησία θα επιμεληθούμε -κατά τρόπο ουσιαστικό και εξαντλητικό και όχι ασφαλώς ενδεικτικό, όπως δυστυχώς συνέβη στο παρελθόν- για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, που είναι χαρακτηριστικό δείγμα πολιτισμού και φιλοζωικής συνείδησης.

Το πολύτιμο ανθρωπιστικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και αθλητικό έργο των συλλογικοτήτων της πόλης, θα ενισχυθεί με γενναία αύξηση της ετήσιων δημοτικών παροχών αλλά και με κάθε μορφής υποστήριξη του έργου τους. Ασφαλώς, η φροντίδα της τρίτης ηλικίας θα συνεχιστεί, με την αξιοπρεπή μεταχείριση που της πρέπει, μακριά από τη μαζική και πελατειακή λογική που αντιμετωπίστηκε μέχρι σήμερα από συγκεκριμένα πρόσωπα.

Σας διαβεβαιώνω ότι στο πρόσωπό μου, το Παλαιό Φάληρο θα βρει έναν αφοσιωμένο υπηρέτη του, έναν φύλακα, έναν θεματοφύλακα του πλούτου του και έναν αναμορφωτή του».