Παρέμβαση εισαγγελέα για τα δάνεια της οικογένειας Τσίπρα ζητά ο Χ. Αθανασίου

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018, 14:56
-A +A
Παρέμβαση εισαγγελέα για τα δάνεια της οικογένειας Τσίπρα ζητά ο Χ. Αθανασίου

Την παρέμβαση του εισαγγελέα για την υπόθεση με τα δάνεια της οικογένειας Τσίπρα ζητεί ο ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου. 

Ειδικότερα, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, είπε πως η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου οφείλει να ανασύρει τη δικογραφία για τη χρήση πλαστού εγγράφου (ασφαλιστικής ενημερότητας) από τα αδέλφια του πρωθυπουργού προκειμένου να λάβουν δημόσιο έργο», ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να διαταχθεί περαιτέρω έρευνα σε ποινικό επίπεδο, για να διερευνηθεί και τι έγινε και με την υπόθεση της πλαστογραφίας αλλά και ενδεχομένως της απόπειρας απάτης.

Παράλληλα, σημείωσε πως η υπόθεση ήταν γνωστή στη Μυτιλήνη από το 2012 όταν οι τοπικές υπηρεσίες έλαβαν από τα αδέλφια του κ. Τσίπρα την ασφαλιστική ενημερότητα με το όνομα του ξαδέλφου τους Γιώργου Τσίπρα.

«Προσκομίστηκε στην Περιφέρεια το έγγραφο. Είχαν δώσει τα αντίγραφα και ζητήθηκαν τα πρωτότυπα. Όταν πήγε και το δεύτερο έγγραφο είδαν οι υπηρεσίες ότι ήταν εντελώς διαφορετική η σφραγίδα και το μέρος της υπογραφής. Η Περιφέρεια έστειλε τα στοιχεία τότε στον εισαγγελέα. Σχηματίστηκε δικογραφία, έγινε έρευνα και αυτό που ξενίζει είναι ότι ασχολήθηκαν όλοι με το έλασσον δηλαδή με το ποιος έκανε τη χρήση του πλαστού και όχι με το μείζον δηλαδή ποιος έκανε την πλαστογραφία, που είναι κακούργημα», τόνισε ο ίδιος.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 23/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα