Π. Σκουρλέτης: Η Κ. Παπακώστα θα στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018, 16:27
-A +A
Π. Σκουρλέτης: Η Κ. Παπακώστα θα στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Κάτι ιδιαίτερο» χαρακτήρισε την τοποθέτηση της Κατερίνας Παπακώστα στην κυβέρνηση ο νέος γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ενώ τη δικαιολόγησε επικαλούμενος τη στάση της στο Σκοπιανό. 

«Στην πολιτική ζωή αυτή τη στιγμή ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα είναι η Συμφωνία των Πρεσπών. Θεωρώ τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις της κ. Παπακώστα σε απόλυτα θετική κατεύθυνση γύρω από αυτό το θέμα. Άρα, θα έλεγε κανείς, απομονώνοντας και μόνο αυτό το ζήτημα ότι μπορεί να δικαιολογήσει την αξιοποίησή της σε αυτή τη θέση, γνωρίζοντας, παράλληλα, και τις αποστάσεις που έχει πάρει από τη ΝΔ για πολύ συγκεκριμένα θέματα», είπε ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στο real fm. 

Ξεκαθάρισε ότι η κ. Παπακώστα δεν προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ. «Παραμένει με τον δικό της ανεξάρτητο λόγο, είναι μια συνεργαζόμενη πολιτική προσωπικότητα που στη δεδομένη συγκυρία μπορούμε να εξηγήσουμε τους λόγους συμμετοχής της», είπε. 

Όσον αφορά την κριτική που ασκείται για τη διεύρυνση με τη συμμετοχή πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως «η πολιτική πραγματικότητα έχει αλλάξει άρδην τα τελευταία χρόνια του μνημονίου. Θεωρώ ως έκφραση αυτών των αλλαγών και τη συμμετοχή των συγκεκριμένων προσώπων στο κυβερνητικό επίπεδο». 

Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική της κυβέρνησης θα μπορέσει, πηγαίνοντας προς εκλογές, όχι μόνο να κλείσει τη δημοσκοπική διαφορά, αλλά να ανατρέψει τη σημερινή εικόνα, διότι ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που παρακολουθεί την κυβέρνηση, εξακολουθεί να ελπίζει σε αυτή και της δείχνει ανοχή.

Για την τραγωδία στο Μάτι, είπε πως δεν ήταν μόνο λεκτική η αναφορά στις ευθύνες που ανέλαβε η κυβέρνηση σε κείνο το υπουργικό συμβούλιο, ήταν και έμπρακτη, ενώ επανήλθε στους ανεφάρμοστους κανόνες δόμησης αλλά και στα διαφορετικά καιρικά φαινόμενα, κάνοντας αναφορά και στη Μάνδρα. 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 24/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα