«Μόνο σηκωτός θα βγω από εδώ» - Ύβρεις στην αίθουσα της Γερουσίας

«Μόνο σηκωτός θα βγω από εδώ» - Ύβρεις στην αίθουσα της Γερουσίας

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Μια ακόμη παράσταση από τον Παύλο Πολάκη ο οποίος χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις απάντησε στο αίτημα του ΚΙΝΑΛ να μη μετάσχει στην προανακριτική επιτροπή λόγω της εμπλοκής με την υπόθεση Novartis, λέγοντας πως «μόνο σηκωτό θα με πάρετε από εδώ» ενώ χρησιμοποίησε και ύβρεις για να επιβεβαιώσει με «δυναμικό τρόπο» τη θέση του.

Συγκεκριμένα, το κλίμα στην συνεδρίαση της προανακριτικής είναι τεταμένο και η ένταση ανέβηκε με τις φωνές να ακούγονται μέχρι έξω από την αίθουσα της Γερουσίας κατά τη συζήτηση των ενστάσεων και των αιτημάτων εξαίρεση μελών της Επιτροπής.

Το αίτημα της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για εξαίρεση του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου συνάντησε τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας να δηλώνει αφενός ότι «μόνο σηκωτός θα βγω από εδώ μέσα» χρησιμοποιώντας μάλιστα αγοραίες εκφράζεις όταν απευθυνόμενος στους συναδέλφους του φέρεται να είπε ότι αυτά είναι «Π@π@ριές».

Το αίτημα συνδέεται με το γεγονός ότι ο Π. Πολάκης έχει εμπλακεί στην υπόθεση Novartis και ο ίδιος είχε δηλώσει πως γνώριζε τους κουκουλοφόρους μάρτυρες. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε από το ΚΙΝΑΛ και το κυβερνών κόμμα πως πρέπει να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας, όπως και ο Δ. Τζανακόπουλος που είχε βρεθεί στον Άρειο Πάγο την ημέρα που οι καταθέσεις των «μαρτύρων» πήγαιναν προς την Βουλή.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισαν ότι σύμφωνα με το σκεπτικό της ΝΔ, θα έπρεπε να εξαιρεθεί και ο Θάνος Πλεύρης ο οποίος ήταν άμισθος σύμβουλος του Αδ. Γεωργιάδη, όταν ο τελευταίος ήταν υπουργός Υγείας. Συγκεκριμένα, κ. ο Τζανακοπουλος φέρεται να έκανε λόγο για «συμπαιγνία ΚΙΝΑΛ και ΝΔ» η οποία δεν ευσταθεί. «Εξαιρείται μόνο όποιος εξετάστηκε ως μάρτυρας», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες και συνέχισε λέγοντας «σας προειδοποιώ, αν ανοίξει το πανηγύρι θα είναι πολλοί εκείνοι που θα χρειαστεί να εξαιρεθούν, ο Πλεύρης ήταν σύμβουλος του ελεγχόμενου Άδωνι».

Από την πλευρά του πάντως, ο κ. Πλεύρης σημείωσε με νόημα ότι «εγώ πάντως πηγαίνω στα δικαστήρια το πρωί με το φως της ημέρας κι όχι τα βράδια».

Για πραξικόπημα μίλησε από την πλευρά του ο Γ. Ραγκούσης ενώ ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός επανήλθε λέγοντας ότι όσοι αποκάλυψαν το σκάνδαλο και την «κλεψιά» δεν θα μπουν στο κάδρο…