Π. Καμμένος: Ο Τσίπρας ομολόγησε ότι σχεδίασε την ανατροπή της ΚΟ των ΑΝΕΛ

Π. Καμμένος: Ο Τσίπρας ομολόγησε ότι σχεδίασε την ανατροπή της ΚΟ των ΑΝΕΛ

«Η προσπάθεια που έκανε ο κ. Βούτσης και ο κ. Τσίπρας με επιτυχία ήταν να φιμώσουν τους ΑΝΕΛ στο κύριο βήμα που εμείς χρησιμοποιούσαμε, τη Βουλή των Ελλήνων» τόνισε ο Πάνος Καμμένος προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός, άθελά του, αποκάλυψε ότι βρισκόταν ο ίδιος πίσω από τον όλο σχεδιασμό.

Μιλώντας στον Real FM σχετικά με τη διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να παίζω με τον ελληνικό λαό. Ήδη καθυστέρησα να διαγράψω τον κ. Παπαχριστόπουλο, διότι ο ίδιος είχε πει ότι θα παραδώσει την έδρα στους ΑΝΕΛ. Δεν μπορούσα να τον αφήσω να είναι μέλος της ΚΟ των ΑΝΕΛ και να ψηφίσει υπέρ της εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Προτίμησα να πάρω το ρίσκο αν θέλετε, γνωρίζοντας ότι είναι "στημένη" η ερμηνεία του κανονισμού, να μείνω χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα και χωρίς λόγο παρά να βγει οποιοσδήποτε να μου πει ότι συνέβαλα με οποιονδήποτε τρόπο στην ψήφιση αυτής της Συμφωνίας». 

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι την πορεία του Νίκου Νικολόπουλου θα την κρίνει ο ελληνικός λαός και πρόσθεσε ότι του έστειλε το SMS για να δείξει ότι «δεν μπορεί να είσαι και με την κυβέρνηση και με την αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να έχεις sites που παίρνουν κρατικές διαφημίσεις και την ίδια στιγμή να είσαι αυτός που χρηματοδοτήθηκε εμμέσως από το ΚΕΕΛΠΝΟ επί κυβερνήσεων ΝΔ και να ζητάς εν συνεχεία τη ψήφο του λαού της Πάτρας για να γίνεις δήμαρχος».

Είπε ότι αυτός που τον δικαίωσε τελικά «εν τη ρύμη του λόγου του και μέσα στον πανικό του στην ομιλία του στη Βουλή» ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός «ο οποίος αποκάλυψε και είναι πρωτοφανές αυτό για τα κοινοβουλευτικά χρονικά, ότι εκείνος έπιασε τους βουλευτές για να αποτρέψει, λέει, να γίνω Σαμαράς».

«Ομολόγησε, δηλαδή, ότι ο ίδιος σχεδίασε την ανατροπή της ΚΟ των ΑΝΕΛ», είπε, ενώ απαντώντας στην παρατήρηση ότι «ο πρωθυπουργός κατήγγειλε ότι αυτό έγινε ως άμυνα δική του (σ.σ.: του Αλ. Τσίπρα) στην προσπάθεια του Π. Καμμένου να ρίξει την κυβέρνηση», υπενθύμισε ότι ο ίδιος ποτέ δεν έκρυψε ότι θα ρίξει τη κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αντίθετα το είχε πει δημόσια.

Έκανε λόγο για «προαναγγελθείσα αποστασία» προσθέτοντας ότι «γι'' αυτό μίλησα για σχεδιασμό που οδήγησε στην αλλαγή της βούλησης των βουλευτών και της πραγματικής θέσης με την οποία εξελέγησαν με ανταλλάγματα» με αφορμή το ότι κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πως "ακόμα κι αν φύγει ο Καμμένος πάλι έχουμε τους 151"».

Πρόσθεσε ότι αυτός ο σχεδιασμός προαναγγέλθηκε από τον Ν. Κοτζιά, τον Ν. Βούτση, τον Ν. Φίλη και όλους εκείνους που έλεγαν ότι και χωρίς τον Καμμένο θα έχουμε κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Πολλοί θα ήθελαν να πάω σπίτι μου. Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε να πάω σπίτι μου και η ΝΔ θα ήθελε να πάω σπίτι μου. Αυτοί που με κρατούν είναι οι πολίτες που πίστεψαν σε εμάς. Πιστεύω ότι έχω υποχρέωση να δώσω μάχη στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές. Τους πολιτικούς ο λαός τους στέλνει σπίτι τους» κατέληξε.