Π. Καμμένος: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης, διαγραφή όσων την ανταλλάξουν με κυβερνητική θέση

Π. Καμμένος: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης, διαγραφή όσων την ανταλλάξουν με κυβερνητική θέση

Δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα ο Πάνος Καμμένος θέτοντας εμμέσως θέμα συναλλαγής για τους βουλευτές του κόμματός του που θα στηρίξουν την κυβέρνηση και θα εγκρίνουν τη συμφωνία των Πρεσπών. «Όσοι ανταλλάξουν κυβερνητική θέση με ψήφο θα διαγραφούν από ΑΝΕΛ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε πως δεν μπορεί σε αυτή τη φάση να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση διότι στην περίπτωση αυτή θα είναι «σαν να δίνουμε ψήφο στη συμφωνία των Πρεσπών»

Ανακοινώνοντας και επισήμως την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας έθεσε θέμα για τα στελέχη του κόμματός του. Εμμέσως έθεσε θέμα συναλλαγής και ανταλλαγής ψήφου με κυβερνητική θέση, καλώντας τους να παραιτηθούν και να ακολουθήσουν τη γραμμή του κόμματος.

Μάλιστα σημείωσε πως «όσοι μείνουμε» θα καταψηφίσουμε, ενώ έθεσε και θέμα ισχύος της συμφωνίας των Πρεσπών, και διαφωνίας με αυτή τόσο της πλειοψηφίας των Ελλήνων όσο και των σκοπιανών.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ισχυρίστηκε ότι ο μόνος που συμφωνεί με τη συμφωνία είναι ο βουλευτής, Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι η Έλενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης πήραν το αεροπλάνο για την Κίνα «Δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από την Κίνα», τόνισε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, υπενθύμισε με νόημα ότι υπάρχουν βουλευτές που έχουν δεσμευτεί ενώπιον των οργάνων του κόμματος. 

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος αποκάλυψε ότι μόνο τρεις βουλευτές του κόμματος θα καταψηφίσουν και συγκεκριμένα ο ίδιος, η κ. Κόλλια και ο Κ. Κατσίκης, ενώ έστειλε σαφές μήνυμα στους βουλευτές του λέγοντας ότι θα διαγραφούν όσοι δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για ψήφο εμπιστοσύνης ανέφερε ότι «γίνεται από υπερευαισθησία του πρωθυπουργού».

Ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε βολές κατά του Νίκου Κοτζιά, λέγοντας ότι «αντισυνταγματικά εκχώρησε εθνική κυριαρχία» και έκανε την εκτίμηση ότι πάνω από το 80% του ελληνικού λαού είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Παράλληλα, ζήτησε εκ νέου τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ονομασία των Σκοπίων, ενώ νωρίτερα έκανε μια ιστορική αναδρομή στην δημιουργία των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Επιτέθηκε, δε, στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε να μετατρέψει τη ΝΔ σε συνήγορο του ΠΑΣΟΚ, ξεχνώντας τις θέσεις του κόμματος αλλά και του Καραμανλή.

Σε κάθε περίπτωση, υποστήριξε ότι οι οι ΑΝΕΛ δεν μετριώνται από τον αριθμό των βουλευτών αλλά από την ψυχή των πολιτών. «Καμία λύση με τη χρήση του όρου Μακεδονία ήταν η απόφαση στο πρώτο και το τρίτο συνέδριο. Για αυτό το λόγο σήμερα ανακοίνωσα στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση την οποία πονάμε, που την είδαμε να συγκρούεται με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια», είπε και προσέθεσε ότι «οι ΑΝΕΛ είναι σαν τη Λερναία Ύδρα, κάθε φορά που μας διαλύουν, διπλασιαζόμαστε!»

Ακολούθως δήλωσε ότι έχει επαφές με άλλους βουλευτές που θέλουν να έρθουν στους ΑΝΕΛ, ενώ άφησε αιχμές για στελέχη του λέγοντας ότι «κάποιους κάναμε υπουργού 2- 3 φορές, δεν είναι βουλευτές» και πρόσθεσε για ένα συγκεκριμένο στέλεχος του: «και αντί να σου πει ευχαριστώ κοιτάει να σε εγκαταλείψει».

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απομακρυνθούν από την κυβέρνηση τα στελέχη που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, ενώ αναφερόμενος στην πιθανότητα μομφής κατά της κυβέρνησης από την Αξιωματική αντιπολίτευση, επισήμανε ότι «αν ο κ. Μητσοτάκης κάνει πρόταση μομφής με δημόσια δήλωση ότι δεν θα δεχθεί λύση που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, ότι ακόμα κι αν έχει ψηφιστεί θα την καταργήσει του υπογράφω την πρόταση μομφής».

Tην Τρίτη, όπως είπε θα γίνει η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Άμυνας, από τον Ευάγγελο Αποστολάκη.