Κυρ. Μητσοτάκης: Είμαστε απέναντι στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Κυρ. Μητσοτάκης: Είμαστε απέναντι στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Του Γιάννη Τρουπή

Από το χωριό Μοίρες της Κρήτης ο πρόεδρος της Ν.Δ. έστειλε μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον Αλέξη Τσίπρα στο δρόμο της πόλωσης και του διχασμού.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας έξω από τα γραφεία της ΔΗΜ.Τ.Ο. Φαιστού σε ανοιχτή συγκέντρωση στην λαϊκή αγορά στο χωριό Μοίρες, δήλωσε πως ξεκινούν πλέον μεγάλες μάχες με την κυβέρνηση, με πρώτη αυτή την εβδομάδα στη Βουλή για την συμφωνία για το ονοματολογικό.

«Θα βρεθούμε απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών που εκχωρεί «μακεδονική γλώσσα και εθνότητα». «Θα εξηγήσουμε γιατί είναι κακή αυτή η Συμφωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «αυτό το μήνυμα έχει ιδιαίτερη αξία εδώ στην Κρήτη. Διότι εγώ δεν ξεχνώ ότι οι Κρητικοί ήταν αυτοί οι οποίοι πολέμησαν στις αρχές του 20ου αιώνα για να ελευθερωθεί η Μακεδονία».

Ένας ιερέας του ζήτησε να διαφυλάξει ως αυριανός πρωθυπουργός, την πατρίδα, την πίστη και την οικογένεια. «Εμείς θα έρθουμε για να τα διαφυλάξουμε», του απάντησε.

Μητσοτάκης

Ο κ. Μητσοτάκης νωρίτερα βρέθηκε στο καφενείο του χωριού Άγιοι Δέκα, από όπου έχουν περάσει όλοι όσοι έχουν εκλεγεί στην κεντρική πολιτική σκηνή, συνομίλησε με τους κατοίκους του χωριού.Η ιδιοκτήτρια του καφενείου, 69 χρονών με τρία δισέγγονα, του επεσήμανε το θέμα των συντάξεων για τους πολύτεκνους.

μητσοτάκης

Επίσης επισκέφθηκε στο χωριό Αγία Βαρβάρα, το εργοτάξιο του δρόμου Ηράκλειο – Μεσσαρά και ενημερώθηκε από τους μηχανικούς για την εξέλιξη του έργου. Αμέσως βρέθηκε στη Γεωργική Σχολή Μεσσαράς και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσαράς.

μητσοτάκης