Τρίτη 7 Απριλίου 2020, 11:38

-A +A

ΟΝΝΕΔ για Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Ευγνωμοσύνη προς το ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό

Τρίτη 7 Απριλίου 2020, 11:38
ΟΝΝΕΔ για Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Ευγνωμοσύνη προς το ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό
-A +A

«Η σημερινή μέρα είναι από όλους εμάς αφιερωμένη σε αυτούς τους ήρωες οι οποίοι βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον Covid-19 και δίνουν καθημερινά αγώνα απέναντι σ’ αυτόν τον αόρατο εχθρό», επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΝΝΕΔ για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, φέτος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αφιερώνει την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στην  αναγνώριση και στην απόδοση τιμής στους ιατρούς, νοσηλευτές, τις μαίες και τους επισκέπτες Υγείας. Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (World Health Day) επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν όλο τον κόσμο ενώ προστίθεται πως η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα και κάθε άνθρωπος σε κάθε σημείο του πλανήτη πρέπει να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας ανεξαρτήτως της οικονομικής του κατάστασης. Η Καθολική Κάλυψη Υγείας μέχρι το 2030, είναι το ζητούμενο για όλα τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ, στο πλαίσιο των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη μέρα είναι να ευχαριστήσουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν. Στεκόμαστε απέναντί σας με ευγνωμοσύνη και απεριόριστο σεβασμό. Σας ευχαριστούμε, όχι μόνο για αυτές τις κρίσιμες εβδομάδες, αλλά και για όσα χρόνια δεν εκτιμήθηκε όσο έπρεπε η ανεκτίμητη προσφορά σας. Ενωμένοι θα βγούμε νικητές από αυτή τη δύσκολη δοκιμασία».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 31 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα