Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, 14:23

-A +A

Προβληματισμός από Βαρθολομαίο για τη συμφωνία Τσίπρα -Ιερώνυμου

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, 14:23
Προβληματισμός από Βαρθολομαίο για τη συμφωνία Τσίπρα -Ιερώνυμου
-A +A

Τεταμένες φαίνεται ότι παραμένουν οι σχέσεις ανάμεσα στη ελληνική κυβέρνηση και το Πατριαρχείο μετά και τις εξηγήσεις που έδωσε ο υπουργός Παιδείας για την πρόθεση της κυβέρνησης στη συμφωνία Εκκλησίας Πολιτείας. Ο Πατριάρχης δεν προέβη σε καμία δήλωση μετά τη συνάντηση, ενώ, δεν δόθηκαν απαντήσεις στα ερωτήματα για το κατά πόσο επηρεάζονται οι Μητροπόλεις των Νέων Χωρών που υπάγονται στο Πατριαρχείο.

Μάλιστα με ανακοίνωσή του αργότερα το Πατριαρχείο γνωστοποίησε πως τις προτάσεις της Ελληνικής Κυβερνήσεως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα τις θέσει υπόψιν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, που θα συνέλθει στις 27 Νοεμβρίου, προκειμένου να τις αξιολογήσει και να τοποθετηθεί επ' αυτών.

"Άκουσα τους προβληματισμούς του Οικουμενικού Πατριάρχου, θα μεταφέρω τους προβληματισμούς, πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις η επιδίωξη μας είναι ο διάλογος. Όπως ξέρετε έχουμε μια ιδεολογική και πολιτική δέσμευση ως τρόπο να λύνονται τα θέματα και πάμε παρακάτω" δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου μετά από την συνάντηση που είχε σήμερα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

Ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι ενημέρωσε επισήμως τον Οικουμενικό Πατριάρχη για το θέμα των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας στην Ελλάδα και για μια σειρά θεμάτων που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο. 

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς η συμφωνία που προωθείται θα επηρεάσει τις Μητροπόλεις των Νέων Χωρών και τις Δωδεκανήσου που υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο είπε ότι "αυτά είναι θέματα που θα δούμε στις λεπτομέρειες όπως και πολλά άλλα ζητήματα, αλλά παραμένει η βασικότατη αρχή ότι έχουμε να κάνουμε με μία ιστορική, κυριολεκτικά ιστορικού χαρακτήρα, συμφωνία με την Εκκλησία της Ελλάδας και αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει". 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα