Όλη η αλήθεια για τα δάνεια της ΝΔ

Πέμπτη 06 Σεπτεμβρίου 2018, 10:49
-A +A
Όλη η αλήθεια για τα δάνεια της ΝΔ

Γράφονται διάφορα τις τελευταίες μέρες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Πρώτα απ’ όλα είναι απολύτως ψευδές ότι έχει γίνει κάποια κατάσχεση ή και μπλοκάρισμα των λογαριασμών της ΝΔ.

Η περιβόητη απόφαση για την οποία κάποιοι διαβάλουν το κόμμα πρώτον δεν έχει εκτελεστό χαρακτήρα και δεύτερον δεν έχει κοινοποιηθεί επισήμως στο κόμμα. Ακόμη, όμως, κι αν κοινοποιηθεί θα εφεσιβληθεί.

Διευκρινίζονται  ωστόσο τα παρακάτω:

Πρώτον: Είναι γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έχει αυξημένες δανειακές υποχρεώσεις. Όλα, όμως, τα δάνεια που πήρε στο παρελθόν είναι απολύτως σύννομα, όπως προκύπτει -άλλωστε- και από το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των Κομμάτων. Και βέβαια κανένας δεν μπορούσε τότε να προβλέψει την κρίση στην οποία βυθίστηκε η χώρα και τη συνακόλουθη μείωση της κρατικής επιχορήγησης, που θα δυσκόλευε τα Κόμματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εκπλήρωση των δανειακών τους υποχρεώσεων.  

Δεύτερον: Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πάρει κανένα δάνειο μετά το 2011.

Τρίτον: Η Νέα Δημοκρατία σήμερα εξαντλεί κάθε δυνατότητα ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις της. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι το συνολικό ποσό -μέχρι τελευταίου ευρώ- που έλαβε κατά το 2017 ως κρατική επιχορήγηση επεστράφη για την αποπληρωμή των δανείων και οφειλών παρελθουσών χρήσεων.

Και τέταρτον: Η Νέα Δημοκρατία, μετά από το συστηματικό νοικοκύρεμα που ξεκίνησε στις 11/1/2016, έχει αποκτήσει πλήρη λειτουργική αυτοτέλεια. Επιστρέφει το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης σε δάνεια και οφειλές του παρελθόντος και λειτουργεί χωρίς κανένα νέο δάνειο, με τα έσοδα της ιδιωτικής χρηματοδότησης. Μέχρι το τέλος του 2017 το κόστος λειτουργίας του Κόμματος είχε μειωθεί συνολικά κατά 75,6% ξεπερνώντας ακόμη και τον φιλόδοξο στόχο που είχε αρχικώς τεθεί για μείωση 71%.

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ποτέ ζητήσει διαγραφή χρεών και μάλιστα παρά τις εναγώνιες προσπάθειες του προπαγανδιστικού μηχανισμού τους, δεν μπόρεσαν ποτέ να αποδείξουν ότι το κόμμα είχε προνομιακή μεταχείριση από τις τράπεζες. Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που έχει ζητήσει χαριστικές ρυθμίσεις και χορήγηση δανείου χωρίς να το δικαιούται  με επιστολή του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα προς την Εθνική Τράπεζα.

Υπάρχουν δε και άλλοι σκελετοί στη ντουλάπα του ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα για το κτήριο της Κουμουνδούρου όπου εδρεύει ο ΣΥΡΙΖΑ (αν πλήρωσε φόρο μεταβίβασης, πως έκανε χρήση του κτηρίου για χρόνια και αν υπήρχαν και άλλες φορολογικές οφειλές για χρόνια) ενώ δεν πρέπει να αμελείται ότι μέτοχος της Αυγής είναι off shore εταιρεία. 

 Γ.Τ.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 27/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα