Οι θεματοφύλακες της «ψέκας»

Οι θεματοφύλακες της «ψέκας»

Πραγματικά, τι μυαλό μπορεί να κουβαλάς ώστε να φοράς στολή με διακριτικά, να έχεις βάψει το αυτοκίνητο σου σαν περιπολικό και να φοράς λευκά αθλητικά παπούτσια; Να πιστεύεις ότι με τέτοια γελοία εμφάνιση μπορεί να σε πάρουν στα σοβαρά οι πολίτες; Να νομίζεις πως μπορεί να εκτελείς αστυνομικά καθήκοντα, χωρίς να είσαι αστυνομικός, και να μη σε μπουζουριάσουν αμέσως;

Όλα τα είχαν, το άρθρο 120 του Συντάγματος τους μάρανε!

Όντως, αυτό το δίδυμο της συμφοράς, που πόζαρε μάλιστα με υπερηφάνεια μπροστά στο «περιπολικό» του, θα πρέπει να έρχεται από άλλο σύμπαν. Αν κουβεντιάσει κάποιος με τους «θεματοφύλακες» του άρθρου 120 μάλλον θα διαπιστώσει ότι ανήκουν στη μεγάλη παγκόσμια κοινότητα που πιστεύει πως τα πουλιά είναι drones που μας κατασκοπεύουν και τα καλώδια του ηλεκτρισμού είναι σταθμοί που φορτίζουν τις μπαταρίες τους. Για το αν η γη είναι επίπεδη, αυτό δεν σηκώνει συζήτηση.

Είναι δυνατόν αυτούς τους ανθρώπους, το 2021, να τους αντιμετωπίσεις στα σοβαρά; Είναι δυνατόν να κάνεις μια συζήτηση μαζί τους, που να έχει ένα στοιχειώδη λογικό ειρμό; Δηλαδή αν σου πουν πως είναι οι θεματοφύλακες του άρθρου 120, εσύ τι θα τους πεις; Πώς δεν είναι και θα προσπαθήσεις να τους το εξηγήσεις; Αν μπεις σε αυτή την κουβέντα το έχασες το παιχνίδι.

«Μα είναι πολλοί και θα πρέπει να τους πλησιάσουμε και να τους πείσουμε. Επηρεάζουν τις ζωές μας», είναι ο συνήθης αντίλογος.

Αν επιχειρήσεις να συζητήσεις μαζί τους, σε δέκα λεπτά το πολύ ή θα πιάνεις την κοιλιά σου από τα γέλια ή θα πάρεις 5 - 6 χαπάκια Ταβόρ για να ηρεμήσεις.

Πρέπει να γίνει μια κοινή παραδοχή. Είναι συνάνθρωποι μας, τους αγαπάμε, συνυπάρχουμε στην κοινωνία γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, αλλά μέχρις εκεί. Οι κόσμοι μας δεν εφάπτονται. Και για να είμαι αντικειμενικός δεν γνωρίζω αν ο δικός μου ο κόσμος με κάνει πιο ευτυχισμένο - γιατί τελικά αυτό μετρά - ή αυτοί είναι πολύ πιο πολύ ευτυχισμένοι στο δικό τους κόσμο. Δηλαδή σκέφτομαι τι ηδονή θα αισθάνθηκαν οι δύο θεματοφύλακες, όταν έβαλαν τη «στολή» τους, μπήκαν στο «περιπολικό» τους, έκαναν τον έλεγχο στο πλαίσιο του άρθρου 120 Συντάγματος και επέβαλαν και τα πρόστιμα. Αποθέωση.

Αυτή είναι η λέξη που ταιριάζει στην περίπτωση μας. Θα γνώρισαν την αποθέωση από την κοινότητα τους. Είναι οι ήρωες τους! Να μην εκπλαγούμε αν στις επόμενες μέρες δούμε να ξεφυτρώνουν διάφορες «θεματοφυλακές» και να μοιράζουν πρόστιμα.

Ξεχάσαμε τον «ψέκα» που επέβαλε τρία εκατομμύρια πρόστιμο στη διευθύντρια του σχολείου που πήγαινε το παιδί του; γιατί πιο μάγκας ήταν αυτός; Πάρε κι εσύ το πρόστιμο σου!

Αν θυμάμαι καλά ο Λόιδ Τζόρτζ είχε πει πως «είναι απόλυτος παραλογισμός να προσπαθείς να αντιμετωπίσεις το παράλογο με τη λογική». Βρισκόμαστε τον τελευταίο καιρό μπροστά σε πληθώρα τέτοιων καταστάσεων. Η παραίτηση και το χιούμορ είναι η πιο υγιής και ανώδυνη αντίδραση, για να διατηρήσουμε την ψυχική μας γαλήνη.