Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών από την κάλπη

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών από την κάλπη

Σε ολιγόλογες δηλώσεις προχώρησαν οι πολιτικοί αρχηγοί, μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στα εκλογικά κέντρα όπου και βρέθηκαν για να ψηφίσουν. 

Φ. Γεννηματά: Σήμερα, οι πολίτες αλλάζουν σελίδα στην Ελλάδα

«Σήμερα, οι πολίτες με την ψήφο τους αλλάζουν σελίδα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Κλείνουν την πόρτα στην ακροδεξιά και τον λαϊκισμό και ανοίγουν τον δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα μας» δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος στο 100ο δημοτικό σχολείο στο Νέο Κόσμο.

Στ. Θεοδωράκης: Οι νέοι πρέπει να ψηφίσουν και να μην μείνουν πίσω

Μήνυμα προς τους νέους να πάνε να ψηφίσουν και να μην απέχουν από τις κάλπες, έστειλε ο πρόεδρος του Ποταμιού έξω από το 2ο Γυμνάσιο Χαιδαρίου, όπου μετέβη για να ψηφίσει.

Στη δήλωσή του ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε τα εξής: «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ειδικά στους νέους, για να γεννηθούμε ένα σπερματοζωάριο δεν δείλιασε, έφυγε μπροστά δεν έμεινε να κοιτάει τι κάνουν τα άλλα. Ξεκίνησε και τελικά τα κατάφερε. Αποφάσισέ το λοιπόν, μη μείνεις πίσω, ψήφισε».

Β. Λεβέντης: Τιμωρία σε όσους ψήφισαν τη συμφωνία των Πρεσπών

Να τιμωρήσουν τα κόμματα που ψήφισαν Πρέσπες κάλεσε τους ψηφοφόρους ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων από το 4ο Γυμνάσιο Αθηνών, όπου και ψήφισε. Παράλληλα ζήτησε από τη νεολαία να τιμωρήσει και το δικομματισμό.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πολέμησα το καρκίνωμα του δικομματισμού όλη μου τη ζωή και η νεολαία θα τους τιμωρήσει και τους δυο», ενώ ζήτησε από τους νέους να «Να τιμωρηθούν τα κόμματα που ψήφισαν Πρέσπες». Επίσης κάλεσε τους ψηφοφόρους να ραπίσουν τους αρχηγούς των δυο μεγάλων πολιτικών κομμάτων.

Γ. Κουτσούμπας: Οι Έλληνες να επιλέξουν το δυνάμωμα της φωνής τους

Την ελπίδα ο ελληνικός λαός να κάνει την επιλογή που θα τον βοηθήσει να δυναμώσει τη δική του φωνή, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ από το το 1474ο εκλογικό τμήμα στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας όπου και άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα νωρίτερα.

«Ελπίζουμε σήμερα ο ελληνικός λαός να κάνει την επιλογή που θα τον βοηθήσει να δυναμώσει την δική του φωνή παντού, και σε τοπικό επίπεδο, στους δήμους, και σε περιφερειακό και σε πανελλαδικό αλλά και πανευρωπαϊκό.Καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες», είπε χαρακτηριστικά ο κος Κουτσούμπας.

Π. Καμμένος: Να οδηγηθούμε πολύ γρήγορα στις εθνικές εκλογές

Ο Πάνος Καμμένος ήταν ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που προσήλθε στις κάλπες προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό δικαίωμά του και δήλωσε ότι «οι εξελίξεις θα έρθουν μετά τα αποτελέσματα των εκλογών για να οδηγηθούμε πολύ γρήγορα στις εθνικές εκλογές».

«Σήμερα είναι μια γιορτή για την δημοκρατία. Εύχομαι να εκλεγούν οι πιο εργατικοί, οι πιο ικανοί και οι πιο έντιμοι», τόνισε ο Πάνος Καμμένος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 2ο δημοτικό σχολείο Γλυφάδας.

Σημείωσε ότι οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να θυμούνται ότι κυρίως στην ευρωβουλή πρέπει να εκλεγούν άνθρωποι που θέλουν να υπηρετήσουν την Ελλάδα και όχι η Ελλάδα να υπηρετήσει αυτούς.

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις είπε ότι πρέπει τώρα να αφήσουμε τους πολίτες να εκφραστούν. «Θεωρώ ότι οι πολίτες έχουν μεγαλύτερη σοφία από τους πολιτικούς. Οι εξελίξεις θα έρθουν μετά τα αποτελέσματα των εκλογών για να οδηγηθούμε πολύ γρήγορα στις εθνικές εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά.