"Η κυβέρνηση μετέτρεψε την Ελλάδα σε επαρχία της Τουρκίας"

"Η κυβέρνηση μετέτρεψε την Ελλάδα σε επαρχία της Τουρκίας"

Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, εξαπέλυσε μιλώντας σε εκπομπή του Βήμα FM ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης εκ μέρους της κυβέρνησης και στην συμφωνία Τουρκίας-Ε.Ε., καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι έχει μετατρέψει την Ελλάδα "σε επαρχία της Τουρκίας".

"Έχουμε μια κυβέρνηση επικίνδυνη και αυτό που λέμε είναι πολύ απλό: όσο πιο γρήγορα φύγει, τόσο το καλύτερο. Μετά τις απειλές υπουργών της κυβέρνησης ότι θα στείλουν τζιχαντιστές στην Ευρώπη, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε επαρχία της Τουρκίας" ανέφερε χαρακτηριστικά, και συνέχισε:

"Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτή τη στιγμή, στην ουσία, τα σύνορα της ΕΕ σταματούν στα Σκόπια; Δεν έχουμε καταλάβει ότι η Ευρώπη έχει γίνει φρούριο και εμείς θα μείνουμε απ' έξω; Αυτό έχει καταφέρει ο κ. Τσίπρας, μπορεί να μη φύγαμε από το ευρώ, μπορεί να μη φύγαμε από την ΕΕ, αλλά ο κ. Τσίπρας μας έχει κάνει μέρος, μια μικρή επαρχία της Τουρκίας. Όταν έρχεται το ΝΑΤΟ να φυλάξει τα σύνορά μας, όταν έρχονται Τούρκοι παρατηρητές που θα αποφασίζουν ποιοι πρόσφυγες και μετανάστες θα γυρνούν πίσω στην Τουρκία και ποιοι όχι, αν αυτό δεν είναι απώλεια εθνικής κυριαρχίας, τότε πραγματικά αναρωτιέμαι ποιο είναι".

Αναφορικά με την χθεσινή εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, ο κ. Καραμανλής τόνισε πως "άρχισε και επίσημα στη Βουλή η εποχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ν.Δ. Αρχηγός έγινε από τη βάση του κόμματος πριν από δύο μήνες, αλλά η παρουσία του χθες στη Βουλή ήταν μια παρουσία που έδειξε πλέον ότι ο ίδιος νιώθει άνετα με την κοινοβουλευτική του ομάδα και σε μια συζήτηση όπου θεωρητικά είχε το πλεονέκτημα ο κ. Τσίπρας, το έχασε".

"Το ζήτημα είναι ότι η Ν.Δ., διότι το ακούω κι εγώ ως ερώτημα, ζήτησε εκλογές για δύο λόγους. Βεβαίως και ζήτησε εκλογές και βεβαίως δείχνουμε πάντοτε υπευθυνότητα απέναντι στην κυβέρνηση, για το καλό του τόπου" είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Σερρών της Ν.Δ.