Ο Τσίπρας, η πόλωση και η... ψηφοφορία για τον Παππά

Ο Τσίπρας, η πόλωση και η... ψηφοφορία για τον Παππά

Το κλείσιμο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη ανέδειξε και έναν από τους βασικούς λόγους που έχει σηκώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης προχωρώντας σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του Κυριάκου Μητσοτάκης, βάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε διαδικασία επαναστατικής γυμναστικής και τα στελέχη να τρέχουν ανά την χώρα. Η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή αναφορικά με την παραπομπή του Νίκου Παππά προκαλεί αγωνία για τις εξελίξεις…

«Ήμασταν η τιμιότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από τον τόπο» είπε, προσθέτοντας πως τους έχουν… ψάξει όλους, τον ίδιο και όσους διετέλεσαν υπουργοί επί διακυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ. «Αλλά δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ παράνομο χρήμα» ανέφερε, για να θέσει θέμα «πολιτικών διώξεων» από την κυβέρνηση εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πορίσματος και της ενδεχόμενης παραπομπής του Νικου Παππά στο ειδικό δικαστήριο για την υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ Channel.

Kαι κάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βγουν στους δρόμους και στους χώρους εργασίας να μεταφέρουν και τις θέσεις του κόμματος και το μήνυμα της επερχόμενης νίκης και να δώσουν μαζί τον «ασυμβίβαστο αγώνα».

Κάτι ανάλογο είχε πράξει και πέρυσι τέτοια περίοδο όταν ο Νίκος Παππάς απασχολούσε την πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα μέσα από την υπόθεση των καταγγελιών του Χρήστου Καλογρίτσα για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών του 2016 και την προσπάθεια που κατεβλήθη προκειμένου να πάρει άδεια μέσα από παρεμβάσεις του πρώην υπουργού, αλλά και την αποκαλυπτική συνομιλία του με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή σχετικά με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Να υψώσουμε συλλογικά ισχυρό ανάχωμα στις επιθέσεις του παλιού πολιτικού συστήματος, που στόχο δεν έχουν τα στελέχη, αλλά μέσω των στελεχών, το ίδιο το κόμμα, την ίδια την παράταξη», έλεγε τότε ο Αλέξη Τσίπρας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα την οποία είχε συγκαλέσει εκτάκτως για να προσθέσει ότι αυτό πρέπει να γίνει με όλους. «Παρόντες και παρούσες και στο δρόμο, στις κοινωνικές κινητοποιήσεις, παντού όπου οι πολίτες αντιστέκονται, διεκδικούν, διαδηλώνουν».

Λίγο μετά, τον Σεπτέμβριο του 2020 είχε χαρακτηρίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον «μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα» (προκαλώντας την αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος αναγκάστηκε όμως να υπαναχωρήσει δεχόμενος επιθέσεις ακόμη και από την αδελφή του Αλέξη Τσίπρα. Χθες πάλι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό ως τον «μεγαλύτερο μπαταχτσή».

Η προσπάθεια πόλωσης είναι εμφανής. Οι προκλητικές αναφορές οι υψηλοί τόνοι και η διχαστική ρητορική έρχονται να αναδείξουν σε συνδυασμό με τα όσα ειπώθηκαν αναφορικά με ειδικά δικαστήρια και διώξεις, πως το θέμα του Νίκου Παππά απασχολεί, εντόνως.

Η δε επίθεση στον πρωθυπουργό για το πόθεν έσχες και η υιοθέτηση των δημοσιευμάτων από τον Αλέξη Τσίπρα, ενδεικτικές των διαδικασιών που θα ακολουθηθούν και μετά τις όποιες αποφάσεις ληφθούν

Καθίσταται όμως ακόμη πιο εμφανής από την στάση που δείχνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και στην πανδημία. Αξίζει να σημειωθεί πως την ώρα που αναμενόταν η απόφαση για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής δεχόταν το… ρίσκο των συλλαλητηρίων με το κόμμα του να μπαίνει σε όλες τις κινητοποιήσεις ακόμη και για τον… Κουφοντίνα.

Μάλιστα έφτασε και στο σημείο να ζητά αναστολή εργασιών της Βουλής ελέω πανδημίας στην οποία και πάλι επενδύει χαϊδεύοντας τα αυτιά των αντιεμβολιαστών και όλων όσοι εμφανίζονται διστακτική αφού τάσσεται κατά των διευκολύνσεων των εμβολιασμένων και θέτει θέμα… διχασμού απαιτώντας να μην ισχύσουν τα μέτρα στην εστίαση (στους κλειστούς χώρους) και να μην επιβραβεύονται όσοι εκπληρώνουν το κοινωνικό τους καθήκον και το καθήκον τους απέναντι στην προστασία του αγαθού της δημόσιας υγείας.

Τα όσα είπε χθες τόσο σε ραδιοφωνική συνέντευξη όσο και στο μήνυμά ότι μετά τη συνάντηση που είχε με τον Σωτήρη Τσιόδρα (τον οποίο το κόμμα του έχει χαρακτηρίσει ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης) χαρακτηριστικά των προθέσεων του πολύ δε περισσότερο τη στιγμή που επέτρεψαν στον στενό του συνεργάτη Παύλο Πολάκη να αναθαρρήσει και να επανέλθει στη ρητορική του περί θεραπειών και άλλων τινών.