Ο θάνατος του 25χρονου στου Φιλοππάπου έχει ηθικούς αυτουργούς

Ο θάνατος του 25χρονου στου Φιλοππάπου έχει ηθικούς αυτουργούς

Του Σάκη Μουμτζή

Τα γεγονότα είναι γνωστά. Το τελευταίο χρονικό διάστημα συμμορίες αλλοδαπών ληστεύουν και κακοποιούν περαστικούς στον λόφο του Φιλοππάπου. Η Αστυνομία το γνωρίζει, αλλά δεν δρα γιατί περιμένει άνωθεν εντολές, όπως ομολόγησαν «κύκλοι» της.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί περιμένει να λάβει εντολές ο διοικητής του τοπικού αστυνομικού τμήματος, όταν είναι γνωστό πως διαπράττονται αδικήματα στον χώρο ευθύνης του. Τι να του πουν και ποιος να του το πει; Δεν είναι αυτονόητο πως πρέπει να δώσει εντολή επέμβασης με βάση τον όρκο που έχει δώσει;

Εκτός εάν....

Εκτός εάν έχει σαφείς οδηγίες να μην «ενοχλεί» τους μετανάστες. Σε αυτήν την περίπτωση τα χέρια του είναι δεμένα και περιμένει εντολές που θα του τα λύσουν, οι οποίες όμως ποτέ δεν έρχονται.

Κάπως έτσι θρηνούμε τον θάνατο ενός 25χρονου παλικαριού που ήρθε στην Ελλάδα για να δει τους δικούς του. Συνεπώς, αυτός ο θάνατος έχει και τους ηθικούς αυτουργούς του, που είναι όλα τα πολιτικά πρόσωπα που τα τελευταία τρία χρόνια ευνούχισαν την ΕΛΑΣ, λόγω των αριστερών ιδεοληψιών τους.

Είναι σαφές πως μεταξύ της προστασίας των Ελλήνων πολιτών και της «προστασίας» των παρανομούντων μεταναστών, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιλέγει την προστασία των δεύτερων. Το υπουργείο προστασίας του πολίτη, θα έπρεπε να λέγεται υπουργείο προστασίας του μετανάστη. Είναι ολοφάνερο πως το πρόσωπο του μετανάστη κουβαλά όλο το φορτίο που χαρακτηρίζει την Αριστερά. Φτώχεια, κατατρεγμό, μιζέρια, εκμετάλλευση. Για μιαν εκδοχή της Αριστεράς, μάλιστα, οι μετανάστες-- υπό προϋποθέσεις-- αποτελούν το υποκείμενο της κοινωνικής εξέγερσης, καθώς η εργατική τάξη έχει συρρικνωθεί και αλλοτριωθεί. Άλλωστε, στην πυρπόληση των Αθηνών, το 2008, η συμμετοχή τους ήταν σημαντική.

Είναι ευνόητο πως χωρίς πολιτική βούληση, αυτό το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης, σχεδόν καθημερινής, βίας μιας μειοψηφίας μεταναστών, δεν αντιμετωπίζεται. Και πολιτική βούληση από την υπάρχουσα κυβέρνηση, όπως προανέφερα, δεν υπάρχει.

Με αυτήν την νοοτροπία σίγουρα θα θρηνήσουμε και άλλον νεκρό. Και με αυτήν την νοοτροπία ενδέχεται—δυστυχώς—κάποιοι πολίτες να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. Όταν το Κράτος δεν προφυλάσσει τους πολίτες του, αυτό το έργο το αναλαμβάνουν οι ίδιοι.

Η αυτοδικία δεν χαρακτηρίζει τις προηγμένες κοινωνίες, καθώς παρακάμπτονται τα θεσμισμένα όργανα και οι νόμιμες διαδικασίες. Η Αστυνομία οφείλει να προστατεύει τους πολίτες και η Δικαιοσύνη να τιμωρεί τους παραβάτες. Όταν αυτό το σύστημα δεν λειτουργεί κάποιοι το υποκαθιστούν. Κενό δεν υπάρχει. Συνεπώς, ας μην εκπλαγούμε αν η Χρυσή Αυγή κινηθεί σε διψήφιο ποσοστό. Θα έχει την λογική εξήγηση του το φαινόμενο.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στον τομέα της τάξης και της ασφάλειας, θα πρέπει να φανεί αποτελεσματική από την πρώτη ημέρα κιόλας. Τα επιχειρησιακά σχέδια υπάρχουν. Οι αστυνομικοί αυτό που ζητούν είναι πολιτική κάλυψη, που η σημερινή κυβέρνηση δεν την παρέχει.

Θρηνήσαμε ένα παλικάρι εξαιτίας των ιδεοληψιών κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Από αυτήν την κυβέρνηση δεν περιμένουμε τίποτα στον τομέα του νόμου και της τάξης. Από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όμως περιμένουμε πολλά.