Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τα μέτρα για την πανδημία - Να αναλογιστεί τις ευθύνες του ο Αλ. Τσίπρας
Κυρ. Μητσοτάκης

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τα μέτρα για την πανδημία - Να αναλογιστεί τις ευθύνες του ο Αλ. Τσίπρας

Η επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή σε διαδηλώσεις προκάλεσε την αντίδραση του Πρωθυπουργού ο οποίος σε γραπτή δήλωσή του χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή ως «πράξη μέγιστης ανευθυνότητας» που «υπονομεύει τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να αναλογιστεί τις ευθύνες του αλλά και να αποσαφηνίσει αν επιμένει «να δέχεται το ρίσκο» για τη δημόσια υγεία.

«Η επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας συνιστά πράξη μέγιστης ανευθυνότητας» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας πως ουσιαστικά «Υπονομεύει τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού. Και προσβάλλει τον αγώνα που δίνουν, νύχτα και μέρα, οι υγειονομικοί μας στο ΕΣΥ».

«Επιμένει, άραγε, ακόμη και τώρα, να "δέχεται το ρίσκο" για τη δημόσια υγεία; Τον καλώ δημόσια να αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του» σημειώνει ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως «Ύστερα από ένα χρόνο δοκιμασίας, η κοινωνία βρίσκεται σε οριακό σημείο. Καθήκον μας είναι να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα και όχι να υποδαυλίζουμε κοινωνικές εντάσεις».

Και καταλήγει λέγοντας ότι «Η Δημοκρατία, πράγματι, δεν μπαίνει σε καραντίνα. Ούτε, όμως, και οι τεράστιες ευθύνες του κ. Τσίπρα».

Η δήλωση του Πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την επίσημη πρόσκληση που απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή σε συλλαλητήριο στην πλατεία Νέας Σμύρνης με τη νεολαία του κόμματος να αναφέρει σε ανάρτησή της λόγους ανάλογους με αυτούς που επικαλούνται τόσο ο Ρουβίκωνας όσο και οι αριστεριστές μέλη της ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων της περιοχής.

Και στις τρεις διαφορετικές προσκλήσεις γίνεται λόγος για αυταρχισμό και κρατική τρομοκρατία.

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατρέψει σε μονοθεματικό αντιπολιτευτικό θέμα τα περί αστυνομοκρατίας και καταστολής με αφορμή το επεισόδιο στη Νέα Σμύρνη και την υπέρμετρη βία την οποία εμφανίζεται να ασκεί στέλεχος της ΕΛΑΣ μετατρέποντας σε πολιτικό ένα ζήτημα αστυνομικής παραβατικότητας.

Μάλιστα η προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη δείχνει πως στόχος είναι η δημιουργίας συνθηκών έντασης και η διατήρηση των φαινομένων των συγκεντρώσεων που όμως σε αυτή την περίοδο τείνει να μετατραπεί σε εστία διασποράς κρουσμάτων.