«Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε το Άγιο Δισκοπότηρο της αντιπολίτευσης»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε το Άγιο Δισκοπότηρο της αντιπολίτευσης»

ΣΥΡΙΖΑ και Αλ Tσίπρας νομίζουν πως ανακάλυψαν πεδίο αντιπολίτευσης αλλά η στάση τους έναντι της ανομίας και η υποστήριξη στις περιθωριακές ομάδες τους απομονώνουν έναντι της ελληνικής κοινωνίας, τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Συγκεκριμένα με αφορμή τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα απέναντι στην προσπάθειες επαναφοράς του κλίματος ασφαλείας, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι με τις «συνεχείς καταγγελίες τους περί αστυνομικής βίας νομίζουν πως ανακάλυψαν το Άγιο Δισκοπότηρο της αντιπολίτευσης».

«Πιστεύουν μάλλον πως αυτό θα τους βγάλει από τα πολιτικά αδιέξοδα, την κρίση στρατηγικής και τις εσωτερικές συγκρούσεις τους που εντείνονται το τελευταίο διάστημα», σημειώνουν και προσθέτουν ότι «ο τρόπος ο οποίος αντιπολιτεύονται, η αδιαφορία τους για τα σοβαρά θέματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι πολίτες, η ανοχή τους στις συνεχείς επιθέσεις κουκουλοφόρων - πολλοί από τους οποίους εξορμούν από καταλήψεις κτιρίων - η υποστήριξή τους στις περιθωριακές ομάδες και η εχθρότητα τους με την αστυνομία, τους απομονώνουν ολοένα και περισσότερο από την ελληνική κοινωνία».

Επαναλαμβάνουν ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να πράττει αυτό που πρέπει για την ασφάλεια των πολιτών παντού. «Στις γειτονιές και τα κέντρα των πόλεων θα αποκατασταθεί βήμα – βήμα η νομιμότητα και η κανονικότητα, μετά από τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η προσπάθεια που ξεκίνησε θα συνεχιστεί και η ανομία θα αντιμετωπιστεί», επισημαίνουν και υπογραμμίζουν πως «αυτό ζητά η κοινωνία».

Τέλος, όσον αφορά τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας αναφέρουν ότι η αστυνομία λειτουργεί στο πλαίσιο του νόμου και τονίζουν με έμφαση πως «όπου διαπιστώνονται φαινόμενα υπέρβασης καθηκόντων των αστυνομικών οργάνων και αδικαιολόγητης βίας, αμέσως τα περιστατικά αυτά θα παραπέμπονται για εξέταση και λήψη μέτρων στα αρμόδια πειθαρχικά και θεσμικά όργανα».