8ος χρόνος, ημέρα 2277η
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022

Ο Σπίρτζης αναζητά γραμματέα Διεθνών Θεμάτων χωρίς την απαίτηση... ξένης γλώσσας

Ο Σπίρτζης αναζητά γραμματέα Διεθνών Θεμάτων χωρίς την απαίτηση... ξένης γλώσσας

Μια πλήρως φωτογραφική προκήρυξη για θέση γραμματέα εξέδωσε ο Χρήστος Σπίρτζης. Αν και αυτό δεν συνιστά… είδηση, δεδομένων όσων έχει κάνει η αρμόδια υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Όλγα Γεροβασίλη, συνιστά ελληνική πρωτοτυπία. Γιατί; Επειδή ο γραμματέας της Διεύθυνσης Δράσεων Εξωστρέφειας και Διεθνών Θεμάτων δεν οφείλει να γνωρίζει καν αγγλικά!

Την αποκάλυψη έκανε στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ, Ιωάννης Κεφαλογιάννης. «Θα καταθέσω για τα Πρακτικά μια προκήρυξη η οποία βγήκε πρόσφατα. Συγκεκριμένα την έβγαλε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Σπίρτζης, με ημερομηνία 15/6/2018 και αφορά την πλήρωση των θέσεων δεκαεπτά Διευθύνσεων του Υπουργείου του. Αυτό, κυρία Υπουργέ, είναι ακριβώς το παράδειγμα μιας φωτογραφικής διακήρυξης. Προσέξτε, στο ίδιο Υπουργείο για θέσεις Γενικών Διευθυντών και Διευθύνσεων αν δει κανείς μία-μία τις θέσεις, υπάρχουν τελείως διαφορετικά κριτήρια. Σε άλλες, για παράδειγμα, απαιτείται εμπειρία στη θέση του Προϊσταμένου δέκα ετών, σε κάποιες άλλες απαιτείται μόνο τριών ετών, σε κάποιες άλλες απαιτείται επτά ετών. Βλέπουμε σε κάποιες περιπτώσεις να απαιτείται μεταπτυχιακός τίτλος και σε κάποιες άλλες να μην απαιτείται μεταπτυχιακός τίτλος», είπε αρχικά.

Ειδική μνεία όμως έκανε στη Διεύθυνση Εξωστρέφειας. «Να επαναλάβω τον τίτλο; «Διεύθυνση Δράσεων Εξωστρέφειας και Διεθνών Θεμάτων» και δεν απαιτείται η γνώση αγγλικής γλώσσας ή ξένης γλώσσας γενικότερα», είπε και προσέθεσε ότι για παράδειγμα στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Μεταφορών απαιτείται άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, στη  Διεύθυνση Πολιτικής Ασφάλειας Υποδομών και Μεταφορών απαιτείται άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας. «Δηλαδή, στο πιο εξωστρεφές Τμήμα του ίδιου Υπουργείου και δεν απαιτείται η ύπαρξη αγγλικής γλώσσας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αλέξανδρος Διαμάντης