Ο κύβος ερρίφθη – Εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου

Ο κύβος ερρίφθη – Εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου

Λίγο μετά τις 18.30 ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου και συναντήθηκε με τον Προκόπη Παυλόπουλο από τον οποίο ζήτησε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 7 Ιουλίου επικαλούμενος την διατήρηση της ομαλότητας στην πορεία της οικονομίας.

Η αντίστροφή μέτρηση άρχισε και με τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος η χώρα μπαίνει και επισήμως σε προεκλογική περίοδο.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι από την ημέρα των Ευρωεκλογών διαμορφώθηκε «μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος πράγμα το οποίο θεωρώ ότι εγκυμονεί κινδύνου για την πορεία της οικονομίας» σημειώνοντας πως δεν πρέπει «να διαταραχθεί ο ενάρετος κύκλος στον οποίο έχει μπει η χώρα»

«Αποδέχομαι την πρόταση της κυβέρνησης» ήταν η απάντηση του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος πλέον θα προχωρήσει στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που θα διαλύει τη Βουλή και θα ανακοινώνει τον χρόνο των εκλογών.

Με την αποδοχή της πρότασης της κυβέρνησης ουσιαστικά παραμένει και το υπάρχων κυβερνητικό σχήμα με μόνη αλλαγή αυτή του υπουργού Εσωτερικών και δεν τίθεται θέμα υπηρεσιακής κυβέρνησης.