Ο. Γεροβασίλη: Προχωράμε στην αποκομματικοποίηση του Δημοσίου

Ο. Γεροβασίλη: Προχωράμε στην αποκομματικοποίηση του Δημοσίου

Να μου φέρουν έναν δημόσιο υπάλληλο που έχει προσληφθεί εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, ζητά η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» και σημειώνει πως «όχι μόνο δεν δημιουργούμε ένα νέο κομματικό κράτος, αντίθετα το αποκομματικοποιούμε». 

Απαντώντας στη ΝΔ για προσλήψεις 21.000 μονίμων και 15.000 συμβασιούχων, κατά την τελευταία 3ετία, η υπουργός αντιπαραθέτει τα επίσημα στοιχεία της «Απογραφής» σύμφωνα με τα οποία: το Δεκέμβριο του 2014 το τακτικό προσωπικό του δημοσίου ήταν 579.332 άτομα και τον Δεκέμβριο του 2017 ήταν 566.861 άτομα.

Σχετικά με τον θόρυβο που γίνεται για τις τοποθετήσεις γραμματέων στα υπουργεία, η κ. Γεροβασίλη λέει πως «προχωρούμε απρόσκοπτα στην αποκομματικοποίηση της Δημόσια Διοίκησης».

Αναφορικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφέρεται σε σειρά έργων που έχουν δρομολογηθεί με την συνεργασία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής όπως είναι το Κυβερνητικό Υπολογιστικό Νέφος «που εξοικονομεί εκατομμύρια ευρω για το δημόσιο», τη «σύζευξη ΙΙ» κα.

Τέλος χαρακτηρίζει «θεμιτή και ευπρόσδεκτη» εξέλιξη το δημιουργικό διάλογο στα μείζονα ζητήματα με την Κεντροαριστερά με αφορμή τη συζήτησης που άνοιξε η κυβέρνηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση.