Ο Γ. Βαρουφάκης υποψήφιος για τις Eυρωεκλογές στη Γερμανία

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, 10:40 - Τελευταία ενημέρωση: 11:26
-A +A
Ο Γ. Βαρουφάκης υποψήφιος για τις Eυρωεκλογές στη Γερμανία

Παρά την αρνητική φήμη που απέκτησε στη Γερμανία την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, ο Γιάννης Βαρουφάκης εξακολουθεί να διαθέτει αναγνωρισιμότητα στην κοινή γνώμη της χώρας τουλάχιστον εξίσου υψηλή με την αναγνωρισιμότητα εκείνων που τέθηκαν επικεφαλής στις ευρωλίστες των γερμανικών κόμματων.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο ο Γ. Βαρουφάκης εξελέγη την Κυριακή στο Βερολίνο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του μικρού κόμματος «Δημοκρατία στην Ευρώπη». Πρόκειται για το αδελφό κόμμα του ελληνικού ΜεΡΑ25 του οποίου ηγείται ο ίδιος. Τα δύο κόμματα είναι μέλη του πανευρωπαϊκού κινήματος Δημοκρατία στην Ευρώπη (DiEM25).

Από το Βερολίνο ο κ. Βαρουφάκης ανακοίνωσε ότι στις ευρωεκλογές εκτός από επικεφαλής του γερμανικού κόμματος «Δημοκρατία στην Ευρώπη» θα είναι και επικεφαλής της «Ευρωπαϊκής Άνοιξης», του εκλογικού σχήματος του DiEM25 που θα συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με δηλώσεις του η απόφαση να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής στη Γερμανία συμβολίζει ότι δεν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ Νότου και Βορρά αλλά μεταξύ προοδευτικών και συντηρητικών δυνάμεων» και διαβεβαιώνει πως γεγονός ότι ο ίδιος δέχτηκε το 2015 σφοδρότατες επιθέσεις από τη Γερμανία και ειδικά από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν αποτέλεσε κριτήριο για την απόφαση του.

 

Υπάρχουν πιθανότητες να εκλεγεί ευρωβουλευτής ο Γ. Βαρουφάκης αναφέρει η DW, καθώς σε αντίθεση με τις εθνικές εκλογές στη Γερμανία, δεν ισχύει ρήτρα εισόδου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στις Ευρωεκλογές του 2014 με 0,6% των ψήφων μπορούσε κάποιος να εκλεγεί ευρωβουλευτής. Αυτό το ποσοστό είχαν συγκεντρώσει δύο μικρά κόμματα που εκπροσωπούνται σήμερα στην Ευρωβουλή: το συντηρητικό οικολογικό ÖDP και το Die Partei που ιδρύθηκε από συντάκτες ενός σατυρικού περιοδικού.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα