Ο Δ. Παπαγγελόπουλος εξηγεί: Δεν εννοούσα τις συλλήψεις της Χ.Α., αλλά όσων είχαν χρέη στο Δημόσιο

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος εξηγεί: Δεν εννοούσα τις συλλήψεις της Χ.Α., αλλά όσων είχαν χρέη στο Δημόσιο

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Εξηγήσεις για τη φράση του ότι η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε σε «πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών και όχι μόνο, με εντάλματα συλλήψεως, για επικοινωνιακός λόγους», έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι δεν εννοούσε τα μέλη της Χρυσής Αυγής, αλλά αυτούς που είχαν χρέη στο Δημόσιο. «Να υπενθυμίσω ότι οι κυβερνήσεις πριν τη σημερινή είχαν την επαίσχυντη διάταξη ότι τα χρέη στο δημόσιο είναι συνεχές έγκλημα και άρα μπορούσε να συλληφθεί οποιαδήποτε στιγμή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή, μετά την προτροπή του Μ. Βορίδη να ξεκαθαρίσει τι εννοούσε.

Ο ίδιος, μίλησε, για δυστυχισμένους ανθρώπους που λόγω χρεών προς το κράτος «τους περνούσαν χειροπέδες μπροστά στα παιδιά τους και τους οδηγούσαν με τη διαδικασία των αυτοφώρων στη φυλακή». Μάλιστα, εκτίμησε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν θα πρέπει να φυλακίζονται αλλά να εκτίουν διαφορετικά την ποινή τους, κλείνοντας το μάτι σε όσους χρωστούν. «Είμαι υπέρ τους νόμου και της τάξης αλλά και υπέρ των εναλλακτικών τρόπων έκτισης της ποινής», είπε αρχικά και έκανε ειδική μνεία στις ανοικτές φυλακές. Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι «δεν είναι ανάγκη να σέρνονται στις φυλακές, αυτοί που έκαναν λάθη στους καιρούς των Μνημονίων». «Προτιμώ να ανοίγω ένα σχολείο και να κλείσω 40 φυλακές», προσέθεσε.

Απαντώντας ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης ξεκαθάρισε ότι πλέον οι φυλακές με τον νόμο Παρασκευόπουλος έχουν ανοίξει για πιο σοβαρά αδικήματα. «Για αυτά μας λέτε ότι η σωστή τιμωρία είναι να κάνουν εργασία», αναρωτήθηκε και κατόπιν κάλεσε τον κ,. Παπαγγελόπουλος να εξηγήσει γιατί σκληροί εγκληματίες βγαίνουν πριν την ώρα τους. «Η απάντηση θα πρέπει να είναι κάνετε καλύτερες τις συνθήκες στη φυλακή», συμπλήρωσε ο κ. Βορίδης.