Ο Χρ. Καλογρίτσας «καρφώνει» Ν. Παππά και... «White House»

Ο Χρ. Καλογρίτσας «καρφώνει» Ν. Παππά και... «White House»

Νέες αποκαλύψεις για τις ενέργειες του Νίκου Παππά κατά την περίοδο που ήταν υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», αναφέροντας πως η πλευρά Χρήστου Καλογρίτσα δήλωσε την περασμένη Τετάρτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Ευελπίδων ότι έκανε εικονικές συμβάσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ με την εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων CCC και ότι τα χρήματα δόθηκαν ως προκαταβολή στην εταιρεία του Καλογρίτσα προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» που κυκλοφορεί την Κυριακή 5 Ιουλίου, η αποκάλυψη έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης για την αστική διαφορά της πολυεθνικής κατασκευαστικής εταιρείας Al Ghandi & Consolidated Contractors International Company llc (CCC) κατά της εταιρείας «Τοξότης» του Χρήστου Καλογρίτσα. 

Η εταιρεία έχει προσφύγει κατά του Χρ. Καλογρίτσα απαιτώντας την πληρωμή 3 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε προκαταβολή που έλαβε η εταιρεία «Τοξότης» ως υπεργολάβος, για ένα mall που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ωστόσο, η πλευρά Καλογρίτσα αρνείται το χρέος και υποστηρίζει ότι τα χρήματα τα πήρε η εταιρεία «Τοξότης» «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του... White House».

Όταν ρωτήθηκαν οι δικηγόροι Καλογρίτσα ποιο είναι το περίφημο «White House», η απάντησή τους ήταν αποκαλυπτική: «Oταν λέμε "White House" εννοούμε το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά», με τον κ. Καλογρίτα να είναι παρών στη δικαστική αίθουσα, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Σημειώνεται πως κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Καλογρίτσας είχε πάρει ως υπερθεματιστής τη δεύτερη άδεια που δημοπρατήθηκε, με την τότε αντιπολίτευση να ρωτάει «πού τα βρήκε τα λεφτά;» ο γνωστός εργολάβος, χωρίς να λαμβάνει απάντηση.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, η πλευρά Καλογρίτσα ζήτησε 48ωρη προθεσμία για να καταθέσει τα χρήματα. Ωστόσο, το αίτημα αυτό απορρίφθηκε με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τη διαδικασία ο κ. Καλογρίτσας και να πάρει την τηλεοπτική άδεια ο Ιβάν Σαββίδης, ως επιλαχών.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά»

Απάντηση στα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον Νίκο Παππά και τον Χρήστο Καλογρίτσα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Nοβάρτις»

Στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου προσθέτει ότι «ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν» και πως «τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε».