Ο Αλ. Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση για «τρόμο και πάταξη»...

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση για «τρόμο και πάταξη»...

Εμμένει στον καταγγελτικό λόγο ο Αλ. Τσίπρας υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα τρόμου. Είναι ενδεικτικό ότι για τα επεισόδια στο Μαρούσι άσκησε κριτική για τα δακρυγόνα υποστηρίζοντας πως θέλει να μπορεί να πάει κάποιος με τα παιδιά του στο Μαρούσι χωρίς να φοβάται πως θα βρεθεί σε... εμπόλεμη ζώνη.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στην εκπομπή του Ant1 «Καλημέρα Ελλάδα» και στον Γιώργο Παπαδάκη, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως «η ασφάλεια δεν είναι συντηρητική έννοια, είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για τη δημοκρατία, ο κάθε πολίτης πρέπει να αισθάνεται ασφαλής μέσα και έξω από το σπίτι του, στη δουλειά του, άρα πρέπει να μιλήσουμε για την εργασιακή ασφάλεια, έχουν ξεσαλώσει οι εργοδότες και έχουν αρχίσει απολύσεις, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων. Ασφάλεια είναι η κοινωνική ασφάλιση, η ασφάλεια είναι έννοια προοδευτική και όχι συντηρητική». «Και δεν θα την πάρει ο νεοδεξιός κ. Χρυσοχοΐδης για να τη μετατρέψει σε "νόμο και τάξη". Αλλά δεν είναι "νόμος και τάξη", είναι τρόμος και πάταξη αυτό που κάνει», πρόσθεσε.

Παράλληλα, κατηγόρησε για αναποτελεσματικότητα την πολιτική του «αυταρχισμού», σχολιάζοντας ότι «ασφάλεια είναι να μπορώ να πάω στην αγορά στο Μαρούσι και να μη φοβάμαι ότι είμαι στη Γάζα».

«Είμαι ανήσυχος για την τουρκική προκλητικότητα»

Μιλώντας για την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ανήσυχος και σημείωσε πως «το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα είναι η εθνική ενότητα και η εθνική ομοψυχία».

«Στις κρίσιμες στιγμές θα είμαστε εκεί να πούμε τη γνώμη μας με βάση την εμπειρία μας και να διαμορφωθεί μια εθνική στρατηγική, θα είμαστε εδώ όμως να ασκούμε κριτική και στα κακώς κείμενα», σημείωσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.