Ντ. Μπακογιάννη: Μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα και να την ξαναχτίσουμε από την αρχή

Ντ. Μπακογιάννη: Μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα και να την ξαναχτίσουμε από την αρχή

Η κυβέρνηση πέτυχε πριν κλείσει η πρώτη αξιολόγηση να συμφωνήσει σε 4ο Μνημόνιο για τη χώρα, τόνισε η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας Ντόρα Μπακογιάννη, στην ομιλία της στο 10ο Συνέδριο της ΝΔ, προειδοποιώντας ταυτόχρονα πως η οικονομία δεν μπορεί να αντέξει και πως υπάρχει ανάγκη άμεσου ανασχεδιασμού του μίγματος των μέτρων, στην κατεύθυνση που παρουσίασε στην χθεσινή του ομιλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ένα ουσιαστικό σχέδιο ανάπτυξης για την Ελλάδα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε πως "μόνο εμείς μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα και οφείλουμε να την ξαναχτίσουμε από την αρχή". Σημείωσε ωστόσο ότι δεν υπάρχει χρόνος και "πρέπει πάρα πολύ γρήγορα να είμαστε έτοιμοι", ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη στροφής της ΝΔ προς το κέντρο και τις κοινωνικές ομάδες που ως τώρα της γύρισαν την πλάτη.

Χαρακτήρισε εξαιρετικά κρίσιμο τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει και σήμερα η κεντροδεξιά παράταξη, αποτελώντας παράγοντα σταθερότητας και αξιοπιστίας στον τόπο.

Τέλος χαιρέτησε τις προτεινόμενες καταστατικές αλλαγές και πρότεινε από την πλευρά της να αυξηθεί η συμμετοχή των αιρετών της ΤΑ στα κομματικά όργανα, ζητώντας να συμμετέχουν στην ΠΕ οι δήμαρχοι πρωτευουσών νομών και δήμων άνω των 40.000 κατοίκων.