Ντ. Μπακογιάννη: Καμία κυβέρνηση δεν έδωσε την μακεδονική εθνότητα

Ντ. Μπακογιάννη: Καμία κυβέρνηση δεν έδωσε την μακεδονική εθνότητα

Στη συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη τονίζοντας ότι: «Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έδωσε στις διαπραγματεύσεις την μακεδονική εθνότητα» , καθώς, όπως τόνισε, αυτό αποτελεί τη βάση του αλυτρωτισμού.

Κατά την επίσκεψη της στο Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Κοζάνης, σχολιάζοντας τη στάση της ιδίας και της ελληνικής κυβέρνησης στο Βουκουρέστι επισήμανε ότι «εμείς πληρώσαμε το Βουκουρέστι αλλά εάν χρειαζόταν θα το ξαναέκανα».

Επίσης, η βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την αντίθεσή της στον νέο νόμο για την αυτοδιοίκηση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Κοζάνη, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Λευτέρη Ιωαννίδη.

«Είμαι φανατικά αντίθετη στον νέο νόμο της απλής αναλογικής που ψηφίστηκε στη Βουλή, γατί θα οδηγήσει σε απόλυτη αδράνεια και σε συναλλαγή την αυτοδιοίκηση» τόνισε. Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, από την εφαρμογή του μέτρου θα υπονομευθεί η αποτελεσματικότητα των δήμων, αφού ο δήμαρχος πολλές φορές είναι υποχρεωμένος να λαμβάνει ορισμένες μη δημοφιλείς αποφάσεις και τώρα δεν θα μπορεί.

Χαρακτήρισε ως εγκληματική την απόφαση της κυβέρνησης «που βασίζεται μόνο σε μικροαστικούς υπολογισμούς, αφού δεν διαθέτει ερείσματα στο χώρο της αυτοδιοίκησης, ελπίζοντας ότι από την συναλλαγή θα αποκτήσει». Και προσέθεσε ότι «εάν οι εκλογές γίνουν νωρίτερα ο νόμος για την αυτοδιοίκηση θα αλλάξει από την κυβέρνηση της ΝΔ ειδάλλως η αυτοδιοίκηση θα μπει σε μεγάλη περιπέτεια».

Η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ δήλωσε την ανησυχία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα θέματα της ενέργειας, κάνοντας λόγο για βιαστικές πωλήσεις χωρίς σχέδιο, που δημιουργούν άγχος στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Αναφερόμενη στον λιγνίτη είπε ότι και στο μέλλον αν και μειούμενος στο ενεργειακό μίγμα θα συνεχίσει να προσφέρει στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας. «Δεν έχουμε εισέλθει ακόμη στην μεταλιγνιτική περίοδο» σημείωσε.

Μίλησε επίσης για αντισταθμιστικά οφέλη που πρέπει να λάβει η ενεργειακή λεκάνη της Δυτικής Μακεδονίας και περιέγραψε το σχέδιο της ΝΔ για το μέλλον της περιοχής, που θα περιλαμβάνει «ποιοτικό πρωτογενή τομέα, μια υγιή και αναπτυσσόμενη μεταποίηση, την αύξηση των εξαγωγών, την καινοτομία καθώς και την αύξηση του τουρισμού» γιατί όπως είπε «η περιοχή αν και όμορφη αδικείται παράφορα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία intime news