Ν. Κοτζιάς: Ο Αλ. Τσίπρας τα μέτρησε αλλιώς, ίσως έχει άλλη σχέση με τον εταίρο

Ν. Κοτζιάς: Ο Αλ. Τσίπρας τα μέτρησε αλλιώς, ίσως έχει άλλη σχέση με τον εταίρο

Σκληρή επίθεση στον Πάνο Καμμένο, χωρίς να τον κατονομάσει, εξαπέλυσε ο Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στην Κρήτη τονίζοντας πως έχει καταγράψει τι κάνει διεθνώς και για τον λόγο αυτό επέλεξε να αντιδράσει. Μάλιστα απαντώντας σε ερώτηση για ποιο λόγο ο Πρωθυπουργός επέλεξε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ σημείωσε «τα μέτρησε αλλιώς, ίσως έχει άλλη σχέση με τον εταίρο».

«Με τη στάση μου» είπε υπερασπίστηκα τη χώρα αλλά και την αξιοπρέπεια της κυβέρνησης» προσθέτοντας ότι «μου λένε πως κοίταξα το εγώ και όχι το εμείς. Δεν ήξερα ότι στην αριστερά το εμείς είναι ο Καμμένος»

Στη συνέχεια ο πρώην υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν να μην εφαρμόζεται η κυβερνητική πολιτική και κυρίως δεν είναι δυνατόν «να αφήνεις αυτόν που δεν την εφαρμόζει και εκβιάζει».

Τονίζοντας ότι γνωρίζει τι ακριβώς υποστηρίζει στο εξωτερικό ο Π. Καμμένος σημείωσε πως ο ίδιος υπερασπίστηκε το συμφέρον της χώρας. "Στέκομαι απέναντι σε όσους με δηλώσεις τους στο εξωτερικό αποσταθεροποιούν τη χώρα" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια επανέλαβε τα περί εκβιασμών, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος ούτε εκβιάζει ούτε και εκβιάζεται. Επίσης, δήλωσε πως δεν μπορούσε να αφήσει αναπάντητες και τις δηλώσεις στελεχών, όπως του διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου που εμφανίσθηκαν να λένε πως δεν κατανοούν την απόφασή του να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με τον Ν. Κοτζιά η απόφασή του είναι άκρως πολιτική και αν είχαν διαβάσει την επιστολή τα δύο στελέχη όπως και άλλοι θα το είχαν καταλάβει. Για αυτό άλλωστε και ο ίδιος παρέπεμψε σε αυτή

Ο Νίκος Κοτζιάς υποστήριξε πως πρέπει να σταματήσει η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ αφού ολοκλήρωσε τον κύκλο της με την έξοδο από τα μνημόνια. Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε μια ευρύτερη δυνατή δημοκρατική συμμαχία με στελέχη που εμφανίζονται διατεθειμένα να στηρίξουν το κυβερνητικό έργο δείχνοντας το δρόμο της εξόδου για τον Πάνο Καμμένο.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών υπερασπίστηκε συνολικά το έργο του στο υπουργείο καθώς και την προαναγγελία σχετικά με την χάραξη της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια. Κυρίως όμως αναφέρθηκε στη συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η λύση που δίνεται με αυτή είναι η καλύτερη δυνατή. Έρχεται δε να αποτρέψει είτε το διαμελισμό των Σκοπίων στο μέλλον είτε τον εναγκαλισμό της χώρας με άλλους ξένους παράγοντες ειδικά με την Τουρκία.

Αναφορικά με το επίμαχο θέμα των μυστικών κονδυλίων ο κ. Κοτζιάς τόνισε πως το «Πράττω θα απαιτήσει όπως υπάρχει μια υπηρεσιακή επιτροπή για το ΥΠΕΞ για τον έλεγχο των μυστικών κονδυλίων από την ίδια επιτροπή να περνάνε και τα άλλα υπουργεία»

«Εμείς στείλαμε 93 υποθέσεις στη Δικαιοσύνη. Κάποιοι πήγαν φυλακή. Όταν κάποιοι πουλάνε βίζες στην Κων/πολη είναι εγκληματίες» σημείωσε για να καταλήξει ότι «εκμαυλίζεται ο δημόσιος βίος με fake news»...

«Το δικό μου στόμα και το στόμα του «Πράττω» δεν κλείνει. Οι απειλές ζωής, οι σφαίρες και οι σακούλες με αίματα δεν είναι Δημοκρατία. Προσωπικά ούτε εκβιάζω ούτε εκβιάζομαι» υποστήριξε