Εντείνεται η κρίση στους ΑΝΕΛ – Την πόρτα στους... Μακεδονοκλάστες δείχνει ο Π. Σγουρίδης

Εντείνεται η κρίση στους ΑΝΕΛ – Την πόρτα στους... Μακεδονοκλάστες δείχνει ο Π. Σγουρίδης

Τα απόνερα της ψηφοφορίας για τις αλλαγές στο Σύνταγμα της πΓΔΜ χτυπούν με σφοδρότητα την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, που εμφανίζει πλέον εικόνα κατακερματισμού. Τελευταίο επεισόδιο της εσωκομματικής κόντρας, οι δηλώσεις του αντιπρόεδρου του κόμματος Π. Σγουρίδη, ότι ο Π. Καμμένος «άνοιξε την πόρτα σε όσους διαφωνούν».

«Ο Πρόεδρος στην ομιλία του άνοιξε την πόρτα σε όσους διαφωνούν και κάλεσε όσους από υπερβολική ευαισθησία αμφισβήτησαν την καθαρότητα της στάσεως μας να επανέλθουν, είπε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης μιλώντας στον realfm.

«Οι δεύτεροι είναι αυτοί οι οποίοι θεώρησαν ότι οι ΑΝΕΛ έπρεπε να ρίξουν την κυβέρνηση. Θα φτάσουμε στον Μάρτιο και εάν δεν έρθει και η συμφωνία, όπου και να έρθει η συμφωνία εμείς θα αποχωρήσουμε, αλλά από εκεί και πέρα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ψηφιστεί στο Eλληνικό Kοινοβούλιο. Εμείς δεν ρίχνουμε την κυβέρνηση, εμείς υλοποιούμε τη θέση μας. Δεν θα ψηφίσουμε καμία πρόταση μομφής της ΝΔ και θα υπερψηφίσουμε την οποιαδήποτε πρόταση εμπιστοσύνης ζητήσει ο Πρωθυπουργός, όπως θα ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό», δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Οι δηλώσεις Σγουρίδη έρχονται ως συνέχεια του εσωκομματικού πολέμου που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στους ΑΝΕΛ. Αρχικά ο Π. Καμμένος άφησε αιχμές κατά δυο στελεχών των ΑΝΕΛ, τον Τέρενς Κουίκ και την Ελενα Κουντουρά, στην εισηγητική του ομιλία στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ στη Θεσσαλονίκη, καθώς, όπως ο ίδιος σημείωσε «τους διορίσαμε χωρίς να είναι καν βουλευτές, μέχρι και σε υπουργικούς θώκους, και μας κάνουν κριτική».

Ο Τ. Κουίκ έχει ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ η κ. Κουντουρά έχει κάνει λόγο για κατά συνείδηση ψήφο, όταν έρθει η σχετική συμφωνία στη Βουλή, ενώ και τα δυο στελέχη έλειπαν από το συνέδριο, ο υφυπουργός εξωτερικών βρισκόταν στο Κάιρο σε επίσημη επίσκεψη για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και η υπουργός Τουρισμού στη Ζάκυνθο σε διεθνή συνάντηση.

Λίγο αργότερα έμμεση απάντηση στις αναφορές του Πάνου Καμμένου, έδωσε από Αίγυπτο ο Τέρενς Κουίκ.

«Βρίσκομαι στην Αίγυπτο ως υφυπουργός εξωτερικών, υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, όπως τη χαράσσει ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.