ΝΔ: Ξεκάθαρο «όχι» και στην κύρωση της συμφωνίας

ΝΔ: Ξεκάθαρο «όχι» και στην κύρωση της συμφωνίας

Του Γιάννη Τρουπή

Την ξεκάθαρη θέση ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να συναινέσει στην κύρωση της συμφωνίας διατύπωσε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών η κυρία Σπυράκη δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας.

“Ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε μία κακή συμφωνία. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι πληγωμένη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αποδέχθηκε όσα καμία κυβέρνηση δεν είχε αποδειχθεί στο παρελθόν. Η ΝΔ δεν θα κυρώσει την συμφωνία που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου” επεσήμανε η κυρία Σπυράκη, θέση που επανέλαβε περισσότερες από τρεις φορές.

“Στο άρθρο 4 παράγραφο Ζ επισημαίνεται ότι μόλις η ΠΓΔΜ γνωστοποιήσει όλες τις απαραίτητες τροποποιήσεις, η Ελλάδα θα κυρώσει την παρούσα συμφωνία. Η ΝΔ δε θα την κυρώσει. Σε όσα με ρωτάτε για το τι θα κάνουμε αν είμαστε αυτοδύναμη κυβέρνηση με την συμφωνία, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τη χώρα” τόνισε η εκπρόσωπος της ΝΔ.

“Η πραγματικότητα είναι ότι έχει γίνει πολύ μεγάλη ζημιά για τη χώρα μετά την υπογραφή στις Πρέσπες. Αν η κυβέρνηση Καραμανλή είχε πει στο Βουκουρέστι “ναι” στην ένταξη στο ΝΑΤΟ της γειτονικής χώρας, με την προσωρινή ονομασία FYROM όλοι θα πανηγύριζαν” συμπλήρωσε η Μαρία Σπυράκη.

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ επεσήμανε μάλιστα πως καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται, με αφορμή τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίες εναντίον κυβερνητικών στελεχών.

“Η ΝΔ καταδικάζει όλες τις εκδηλώσεις βίας, από όπου και αν προέρχεται. Σεβόμαστε τις διαμαρτυρίες αλλά δεν δείχνουμε ανοχή στη βία” σημείωσε.

Η εκπρόσωπος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως ο κ.Μητσοτάκης λέει τα ίδια στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το δημοσιογράφο της Faz.

Για το ζήτημα του χρέος η κυρία Σπυράκη σημείωσε ότι τις τελευταίες μέρες ο κ.Μητσοτάκης έχει συναντήσει πολλούς ευρωπαίους αξιωματούχους μεταξύ αυτών τον κ. Ντομπρόφσκις, τον κ.Ρέγκλινγκ κ.α, επαναλαμβάνοντας σε όλους την αναγκαιότητα ρύθμισης του χρέους.

Η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τη χορήγηση διήμερης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα επανέλαβε τη δέσμευση της ΝΔ για αλλαγή του σχετικού νόμου.

“Είδαμε την υποδοχή του τρομοκράτη από τον επικεφαλής του Ρουβίκωνα. Ο νόμος Θα αλλάξει. Ο κ. Κουφοντίνας δεν έχει μετανιώσει και δεν έχει παραδώσει το περίστροφο και την γραφομηχανή” τόνισε χαρακτηριστικά.