ΝΔ: Το Μαξίμου έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε ένα χυδαίο κανάλι διαστρέβλωσης

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019, 15:17
-A +A
ΝΔ: Το Μαξίμου έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε ένα χυδαίο κανάλι διαστρέβλωσης

Για «κατάντια χωρίς προηγούμενο» της δημόσιας τηλεόρασης κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση, εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει «μετατρέψει την ΕΡΤ σε ένα χυδαίο κανάλι διαστρέβλωσης των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας».

Η ανακοίνωση της ΝΔ, που εκδόθηκε με αφορμή τον τρόπο που χειρίστηκε η ΕΡΤ δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή του κόμματος, Χαράλαμπου Αθανασίου, απευθύνεται χρησιμοποιώντας υψηλούς τόνους σε «πρόθυμα φερέφωνα της συριζαϊκής προπαγάνδας και τους προβοκάτορες κατασκευαστές των fake news» και τονίζει ότι «από την επομένη κιόλας μέρα των εθνικών εκλογών, η ΕΡΤ θα γίνει η δημόσια, ανεξάρτητη και πολυφωνική τηλεόραση που αξίζει στους Έλληνες».

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα σήμερα, ο κ. Αθανασίου ερωτήθηκε σε εκπομπή της ΕΡΤ αν η «μίζα» (δωροληψία) είναι αδίκημα που διαπράττεται κατά τα καθήκοντα του υπουργού ή επ’ ευκαιρία των καθηκόντων του. 

Ο κ. Αθανασίου απάντησε ότι «αν ένα αδίκημα ανάγεται στα καθήκοντα ή όχι του υπουργού είναι αρμόδια να τα κρίνουν κατά περίπτωση τα δικαστήρια», ενώ αφού ερωτήθηκε ξανά επισήμανε ότι «δεν θα την έπαιρνε την μίζα αν δεν ήταν υπουργός. Εγώ πιστεύω ότι είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων του γιατί αν δεν ασκούσε τα καθήκοντα δεν θα τα έπαιρνε».

Με τους παρουσιαστές της ΕΡΤ να συνεχίζουν να ρωτούν επιτακτικά και με ανακριτικό ύφος, ωστόσο, αν «είναι στα καθήκοντα ή επ' ευκαιρία των καθηκόντων», ο κ. Αθανασίου απάντησε «στα καθήκοντα». Κάτι που στη συνέχεια μεταφράστηκε ως δήλωση Αθανασίου πως... είναι καθήκον του υπουργού να παίρνει μίζα.

Χ. Αθανασίου: Άθλια μηχανορραφία που θα προκαλούσε θυμηδία και στον Γκαίμπελς 

Από την πλευρά του, ο Χαράλαμπος Αθανασίου σχολιάζοντας το θέμα έκανε λόγο για πυροτεχνήματα και τεχνάσματα που μεταχειρίζεται η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει δικά της ζητήματα, χαρακτηρίζοντας το χειρισμό της ΕΡΤ άθλια μηχανορραφία.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Εκτός από τη θλίψη φαίνεται πως και το γαρ πολύ του πανικού, γεννά παραφροσύνη.

Η Κυβέρνηση έχοντας να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της αποτυχίας της πρωτοφανούς στα χρονικά σκευωρίας της υπόθεσης Novartis αλλά και της καταβαραθρώσεώς της δημοσκοπικά, πλέον τα παίζει όλα για όλα: μεταχειρίζεται τεχνάσματα που δεν μπορούν να σταθούν με τους κανόνες κοινής λογικής και τα οποία εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους δημιουργούς τους. 

Πιο συγκεκριμένα, ρωτήθηκα από δημοσιογράφους της εκπομπής “Απευθείας” στην ΕΡΤ, ευρισκόμενος σήμερα το πρωί έξω από το Κοινοβούλιο, αν θεωρώ, με την ιδιότητά μου ως νομικός και πρώην δικαστικός, ότι η παθητική δωροδοκία συνιστά αδίκημα που συνδέεται με πράξεις που ανάγονται στα καθήκοντα του Υπουργού ή τελείται επ’ ευκαιρία αυτών.

Απάντησα ότι κατά την επιστημονική άποψή μου αλλά και την πάγια νομολογία των ανωτάτων Δικαστηρίων και του Ειδικού Δικαστηρίου περί Ευθύνης Υπουργών (υποθέσεις: Παπανδρέου, Κουτσόγιωργα, Παπακωνσταντίνου κ.α) η δωροδοκία είναι πράξη που τελείται κατά την άσκηση των καθηκόντων του Υπουργού.

Στη μονταζιέρα του Μεγάρου Μαξίμου, απομόνωσαν τη φράση “η μίζα είναι στα καθήκοντα του Υπουργού” ώστε να ερμηνεύσουν τη δήλωσή μου πως τάχα θεωρώ ότι οι Υπουργοί μπορούν να παίρνουν μίζες και να παραμένουν ατιμώρητοι.

Αν είναι δυνατόν οι “φωστήρες” της Κυβέρνησης να θεωρούν ότι οι Έλληνες είναι τόσο αφελείς ώστε να καταναλώσουν άκριτα αυτήν την άθλια μηχανορραφία, που θα προκαλούσε μέχρι και στον Γκαίμπελς θυμηδία για την προχειρότητά της.

Τέλος, θέλω να σημειώσω ότι οι απόψεις οι δικές μου αλλά και του κόμματος μου είναι σαφείς: θεωρούμε ως αδήριτη ανάγκη την τροποποίηση επί το αυστηρότερον του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης Υπουργών, που σήμερα δυσλειτουργεί, και τη θέση μας αυτή την έχουμε διατυπώσει σε όλους τους τόνους.

Αφήνουμε στο ΣΥΡΙΖΑ τα πυροτεχνήματα και τα τεχνάσματα που σκοπό έχουν μόνο την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης Novartis, που χρησιμοποιήθηκε με κάθε τρόπο από την Κυβέρνηση για να σπιλωθούν πολιτικά πρόσωπα και συνειδήσεις, και τώρα καταρρέει σαν χάρτινος πύργος».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 12/10/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα