Ν.Δ.: Ποινικοποιούν την πολιτική ζωή με την επιχείρηση σύλληψης της Σ. Ζαχαράκη

Ν.Δ.: Ποινικοποιούν την πολιτική ζωή με την επιχείρηση σύλληψης της Σ. Ζαχαράκη

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Ν.Δ. κατηγορώντας την ότι μέσω του εκδότη Κ. Βαξεβάνη και της μήνυσης που αυτός κατέθεσε κατά της αναπληρώτριας εκπροσώπου του κόμματος Σ. Ζαχαράκη εκκινώντας έτσι τη διαδικασία για τη σύλληψή της, εμπλέκεται σε μια «πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής».

Στο θέμα παρενέβη ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αφού ζήτησε από την κ. Ζαχαράκη να μεταβεί στα γραφεία του κόμματος, επικοινώνησε με την υπουργός Προστασία του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη ενημερώνοντάς την πως αν η κυβέρνηση την αναζητεί τότε μπορεί να την βρει στην Πειραιώς.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Ν.Δ. στην οποία τονιζόταν πως «ο κατ' εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου».

«Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής» σημειώνει η Ν.Δ. τονίζοντας ότι αυτό συμβαίνει «τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς» προστίθεται, ενώ η ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους καταλήγει αναφέροντας πως «ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα». 

Η Ν.Δ. εκτιμά πως η εξέλιξη αυτή με τη μήνυση του Κ. Βαξεβάνη εκπορεύεται από το Μαξίμου καθώς και ότι συνδέεται με την προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή μέσω της σκανδαλολογίας. Μάλιστα υποστηρίζουν ότι δεν είναι τυχαίο ότι ο Κ. Βαξεβάνης επέλεξε να καταθέσει τη μήνυση εντός του προβλεπόμενου χρόνου του αυτοφώρου γνωρίζοντας πως αυτό θα οδηγούσε στη διαδικασία σύλληψής της.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση επιχείρησε να ρίξει τους τόνους υποστηρίζοντας πως δεν την αφορά η διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. όμως το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επανήλθε σε υψηλούς τόνους σημειώνοντας ότι «ο Κώστας Βαξεβάνης δεν είναι ένας απλός ιδιώτης, αλλά ο βραχίονας λάσπης της κυβέρνησης».

«Σε ένα κράτος δικαίου η πολιτική κρίση δεν ποινικοποιείται» ανέφερε σε νεότερη ανακοίνωση τονίζοντας με έμφαση πως  «δεν υπάρχει προηγούμενο στην Μεταπολιτευτική ιστορία, η αστυνομία να επιχειρεί να συλλάβει την εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης».