ΝΔ: Παροιμιώδης η ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί το Μεταναστευτικό

ΝΔ: Παροιμιώδης η ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί το Μεταναστευτικό

Για παροιμιώδη ανικανότητα να διαχειριστεί το Μεταναστευτικό και τη χρηματοδότηση που λαμβάνει γι'' αυτό κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως οι υπεύθυνοι οφείλουν να λογοδοτήσουν και να εξηγήσουν τους λόγους που η χώρα μας συνεχίζει να διασύρεται σήμερα διεθνώς.

Με αφορμή το ρεπορτάζ του BBC για τον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας αλλά και τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για  “εικόνες ντροπής” και “ακήρυχτο πόλεμο μεταξύ των διαφόρων φυλών μεταναστών”, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέα Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σημειώνει πως το διεθνές κύρος της χώρας υφίσταται σοβαρότατο πλήγμα και ο υπαίτιος αυτού του εθνικού εξευτελισμού είναι ένας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Εξάλλου, για δραματικές συνθήκες έκανε λόγο σήμερα η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, επισημαίνοντας ότι οι υποδομές του κέντρου προβλέπουν τη φιλοξενία 2.000 άτομα και τώρα έχει 6.000 άτομα.

Η κ. Καλογήρου δήλωσε πως «η κατάσταση στη Μόρια είναι δραματική. Όταν μια δομή φιλοξενίας μπορεί να φιλοξενήσει 2.000 άτομα και τώρα έχει 6.000 άτομα καταλαβαίνετε τι συμβαίνει... Χρειάζεται άμεση αποσυμφόρηση, και σ' αυτό πρέπει να συμβάλει και η Ευρώπη».

Τη Δευτέρα, ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε κάνει λόγο για κυβέρνηση «αυταπατών», για πακτωλό χρημάτων και πρωτοφανή ανοχή της κυβέρνησης στα φαινόμενα ανομίας, σε συνέχεια της κατάληψης της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας από μετανάστες. 

Αναλυτικά, αναφέρει: 

«Για πολλοστή φορά, το διεθνές κύρος της χώρας μας υφίσταται σοβαρότατο πλήγμα.

Για πολλοστή φορά, τα διεθνή τηλεοπτικά μέσα μιλούν για “ακήρυχτο πόλεμο μεταξύ των διαφόρων φυλών μεταναστών” στους χώρους φιλοξενίας, για “δεκάχρονα παιδιά που προσπαθούν να αυτοκτονήσουν” και για “εικόνες ντροπής” που αντικρίζει όποιος διαβεί το κατώφλι του προσφυγικού καταυλισμού της Μόριας Λέσβου.

Οι ντροπιαστικές αυτές αναφορές προστίθενται στον μακρύ κατάλογο των διεθνών προσβλητικών σχολίων και επικρίσεων προς τη χώρα μας. Και ο υπαίτιος αυτού του εθνικού εξευτελισμού είναι ένας: Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μια Κυβέρνηση που λαμβάνει γενναία χρηματοδότηση για το Μεταναστευτικό, όμως η ανικανότητά της να τη διαχειριστεί είναι παροιμιώδης.

Οι υπεύθυνοι για την τραγική αυτή κατάσταση οφείλουν να λογοδοτήσουν ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας και να εξηγήσουν τους λόγους που η χώρα μας συνεχίζει να διασύρεται σήμερα διεθνώς».