ΝΔ: Ο Π. Πολάκης διεκδικεί το νόμπελ της απρέπειας

ΝΔ: Ο Π. Πολάκης διεκδικεί το νόμπελ της απρέπειας

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Εξαιρετικά υψηλούς τόνους εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, χρησιμοποίησε η Μαρία Σπυράκη, με αφορμή το δάνειο που πήρε από την Αttica Bank.

«Τα πεπραγμένα της συγκεκριμένης διοίκησης είναι γνωστά», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Με ποια κριτήρια χορηγήθηκε το δάνειο, αφού ήταν ήδη υποθηκευμένο το ακίνητό του. Το ερώτημα είναι προφανές, ισχύουν τα όσα έχει δηλώσει ο κ. Πολάκης;», αναρωτήθηκε και επεσήμανε ότι «ο κ. Πολάκης διεκδίκησε την εβδομάδα που μας πέρασε το νόμπελ της απρέπειας. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος στην Ελλάδα που συνεχίζει την νομική διεκδίκηση με έναν νεκρό».

Η κυρία Σπυράκη χαρακτήρισε την κυβέρνηση σε αποδρομή με αφορμή τον ανασχηματισμό, ενώ έκανε την αντίστιξη με την εικόνα της ΝΔ, η οποία καταθέτει πλέον σε καθημερινή βάση συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα το ερχόμενο Σάββατο θα παρουσιάσει το πρόγραμμά της για την υγεία, ενώ σήμερα το απόγευμα θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ένωσης ελληνικών τραπεζών, με κεντρικό θέμα τα «κόκκινα» δάνεια.

Με αφορμή τα όσα είπε το σαββατοκύριακο ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών για την Συμφωνία των Πρεσπών η κυρία Σπυράκη ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μία «βλαπτική συμφωνία που δημιουργεί τετελεσμένα», επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα μας έχει τη δυνατότητα άσκησης βέτο στην ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας.

«Η επίσημη ονομασία της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία, είναι όμως ήσσονος σημασίας το ζήτημα των πινακίδων», τόνισε η κυρία Σπυράκη σε απάντηση για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την άρνηση του Απόστολο Τζιτζικώστα να αλλάξει τις πινακίδες που σήμερα γράφουν «Σκόπια», στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Καλούμε τον κ. Γαβρόγλου να μην κάνει καμία αλλαγή στο σύστημα, οι εκλογές είναι θέμα μηνών», ξεκαθάρισε η κυρία Σπυράκη αναφορικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» σε σχέση με τις κυοφορούμενες αλλαγές στις πανελλήνιες εξετάσεις.