ΝΔ: Ο Αλ. Τσίπρας εφευρίσκει εχθρούς για να καλύψει την ανίκανη κυβέρνησή του

ΝΔ: Ο Αλ. Τσίπρας εφευρίσκει εχθρούς για να καλύψει την ανίκανη κυβέρνησή του

Σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η Ν.Δ. με αφορμή την ομιλία του στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και την προσπάθειά του να αποδώσει ευθύνες σε τρίτους, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις αναφορές στο μείζον θέμα που έχει ανακύψει με τον κυβερνητικό του εταίρου Πάνο Καμμένο

«Μόνο θλίψη προκαλεί πια η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να εφευρίσκει εχθρούς, μήπως και αλλάξει τη συζήτηση για τη διχασμένη, φαύλη και ανίκανη κυβέρνησή του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όπου επιτέθηκε ονομαστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στον Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίο όμως απέφυγε να κατονομάσει.

Στη συνέχει επισημαίνει ότι κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός πρέπει να καταλάβει ότι δεν πείθει πια τους πολίτες, αλλά και ούτε τους συντρόφους τους που αλληλοκατηγορούνται δημοσίως.

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν τόσο οι επιθετικές αναφορές του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τον οποίο φωτογράφισε λέγοντας ότι «καλό είναι, όλοι όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης σε αυτόν τον τόπο, να μάθουμε να δουλεύουμε περισσότερο, να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και να μιλάμε λιγότερο. Και κυρίως να μιλάμε όταν πρέπει να μιλήσουμε, όχι όταν δεν πρέπει».

Στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι ο Πρωθυπουργός επιχειρεί να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα προκειμένου να αποφύγει την οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τον Πάνο Καμμένο και τις τελευταίες εξελίξεις πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας στη Βουλή των Σκοπίων για τις προτεινόμενες συνταγματικές αλλαγές από την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ.

Παρόλα αυτά οι πιέσεις από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι έντονες και μάλιστα είναι ίσως η πρώτη φορά που το μήνυμα του Μαξίμου για χαμηλούς τόνους δείχνει να μην βρίσκει ανταπόκριση στον κομματικό μηχανισμό.

Εν τούτοις κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει και το ενδεχόμενο να πρόκειται για μια ακόμη διαδικασία εσωκομματικής εκτόνωσης στην Κ.Ε. εν αναμονή των εξελίξεων. 

Σε κάθε περίπτωση στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι οι προσπάθειες Τσίπρα για εύρεση "βαρβάρων" δεν έχει πια ανταπόκριση και ως εκ τούτου δεν έχουν νόημα.