ΝΔ: Να δώσει εξηγήσεις ο πρωθυπουργός για το σκάνδαλο της οικογένειάς του

ΝΔ: Να δώσει εξηγήσεις ο πρωθυπουργός για το σκάνδαλο της οικογένειάς του

Επανήλθε και σήμερα η ΝΔ στο θέμα της τεχνικής εταιρείας «Δίοδος», καθώς με νέα ανακοίνωσή της καλεί τον ίδιο τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις γιατί ενώ τα μέλη της οικογένειας Τσίπρα χρησιμοποίησαν πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα δεν δικάστηκαν όπως ορίζει ο νόμος.

Αναλυτικά, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χθες αποδείξαμε με αδιάσειστα στοιχεία ότι τα μέλη της οικογένειας Τσίπρα επιχείρησαν με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα να πάρουν έργο του δημοσίου ύψους 1,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Σήμερα ξαναρωτάμε: Γιατί δεν δικάστηκαν όπως ο νόμος ορίζει γι' αυτές τις περιπτώσεις;

Εξηγήσεις για το σκάνδαλο της οικογένειάς του οφείλει, πλέον, να δώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός».

Υπενθυμίζεται ότι με μια σκληρή ανακοίνωση η ΝΔ έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι «άλλαξε νύχτα» τον νόμο Παρασκευόπουλου προκειμένου να μην εξεταστεί επί της ουσίας από το δικαστήριο η υπόθεση του αδελφού του Αλέξη Τσίπρα και ζητά να λάβει απαντήσεις για τα πραγματικά περιστατικά.

Αναλυτικά σε προηγούμενη ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, σημειώνει ότι «η τεχνική εταιρία ΔΙΟΔΟΣ της οικογένειας Τσίπρα επιχείρησε να πάρει το 2012 ένα δημόσιο έργο ύψους 1.1 εκ ευρώ με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα. Και γι' αυτό, το 2015, ο αδελφός του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσίπρας παραπέμφθηκε σε δίκη». 

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «τον Αύγουστο του 2016 ο νόμος Παρασκευόπουλου άλλαξε νύχτα, προκειμένου να μην εξεταστεί επί της ουσίας η υπόθεση του κ. Δημήτρη Τσίπρα από το δικαστήριο».